Asztrológiai fogalomtár

Az Előre tartó mozgás az asztrológiában

2 Mins read

Az előre tartó mozgás az asztrológiában egy olyan fogalom, amely a Naprendszer égitesteinek mozgására utal. A nagy része az Föld északi pólusa felől nézve ugyanabban az irányban, azaz az óramutató járásával ellentétesen kering. Ez azt jelenti, hogy a testek mozgása a direkt irányba halad.

A direkt irányú mozgás két fő típusa van: a saját tengelye körüli forgás és másik égitest körüli keringés. Az előre tartó mozgás mindkét esetben alkalmazható.

Amikor egy test a saját tengelye körül forog, például a Föld, akkor ezt is előre tartó mozgásként definiáljuk. Ez azt jelenti, hogy a Föld keleti irányba fordulva halad előre. Ezért naponta 24 óra alatt teljes fordulatot tesz, ami miatt napfelkeltek és napnyugták vannak.

Az előre tartó mozgást másik égitest körüli keringés esetén is alkalmazzuk. A Naprendszer nagybolygói – mint például a Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz és Uránusz – direkt irányban keringnek a Nap körül. Ez azt jelenti, hogy ezek az égitestek az óramutató járásával ellentétes irányban mozognak. A direkt irányú mozgás sebessége és pályája természetesen változó lehet, de általában az előre tartó mozgást követik.

Az előre tartó mozgás egy másik példája a Hold keringése. A Hold körülbelül 1 km/s sebességgel kering bolygónk, a Föld körül. Ez a keringés is direkt irányú, vagyis az óramutató járásával ellentétesen történik.

Az asztrológia szempontjából az előre tartó mozgás fontos szerepet játszik a horoszkópok és az égitestek hatásainak megértésében. Az asztrológusok figyelembe veszik az égitestek helyzetét és mozgását a horoszkópok elemzése során, és ezek alapján következtetéseket vonnak le egy személy jelleméről, tulajdonságairól és sorsáról.

Az előre tartó mozgás tehát az asztrológiai elemzések során használt fogalom, amely segít megérteni az égitestek hatásait és jelentőségét a Naprendszerben. Az asztrológia hívei szerint ezek az égitestek befolyásolják az emberek sorsát és személyiségét, így fontosak a horoszkópok és az asztrológiai elemzések során.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük