Asztrológiai fogalomtár

Az Előre tartó mozgás az asztrológiában

2 Mins read

Az előre tartó mozgás az asztrológiai fogalomtárban a Naprendszer égitesteinek mozgását jelenti, amikor azok a Föld északi pólusa felől nézve ugyanabban az irányban keringnek, mint az óramutató járása. Ez azt jelenti, hogy az égitestek látszólagos mozgása előre haladó irányú a Földről nézve.

Az előre tartó mozgást az asztrológiai szaknyelvben „direkt iránynak” nevezik. Ez a kifejezés arra utal, hogy az égitestek a saját tengelyük körül vagy másik égitest körül történő forgásukat is előre haladó irányban végzik. A Naprendszer nagyobb bolygói, mint például a Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter stb., mind direkt irányú mozgást végeznek a Nap körül.

Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy a Holdunk is direkt irányban kering bolygónk, a Föld körül. A Hold sebessége kb. 1 km/s, és ezzel az sebességgel halad előre a Földhöz képest. Ez azt jelenti, hogy ha figyeljük a Hold látszólagos mozgását az égen, akkor azt tapasztaljuk, hogy folyamatosan előre haladó irányban mozog.

Az előre tartó mozgás jelentősége az asztrológiában a horoszkópok és az asztrológiai elemzések során érhető tetten. Az előre tartó mozgás azt mutatja, hogy az adott égitest erőteljesen halad előre a saját útján, ami változatos hatásokat gyakorolhat az egyén személyiségére és életére.

Az előre tartó mozgásnak különleges jelentése lehet az asztrológusok és a horoszkóp elemzők számára. A direkt irányú mozgás azt sugallhatja, hogy az adott bolygó vagy más égitest energikus és hatékony módon képes kifejezni tulajdonságait és hatásait. Ezért az előre tartó mozgást gyakran pozitív erőnek tekintik az asztrológiában.

Az előre tartó mozgás analízise során az asztrológusok figyelembe veszik, hogy mely égitestek vannak direktben és milyen hatást gyakorolhatnak a horoszkópra vagy egy adott személy életére. Az előre tartó bolygók általában aktívabb energiákat hordoznak magukkal, amelyek támogatóan befolyásolhatják a személyiség fejlődését, kapcsolatait és életeseményeit.

Az előre tartó mozgás tehát fontos aspektus az asztrológiában, amely lehetővé teszi az asztrológusok számára, hogy pontosabb elemzéseket végezzenek és mélyebb megértést nyújtsanak a horoszkópokban szereplő égitestek hatásairól. Az előre haladó bolygók pozitív energiákat hozhatnak magukkal, amelyek segíthetnek a személyiség fejlődésében és az élet különböző területein történő előrehaladásban.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük