Asztrológiai fogalomtár

A Sziderikus idő az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiában a Sziderikus idő alapvető fontosságú fogalom, hiszen segít meghatározni és értelmezni az égitestek mozgását és helyzetét a csillagokhoz képest. A Sziderikus idő mértékegysége a csillagnap, ami az az időtartam, amíg egy égitest ismét ugyanabba a helyzetbe kerül a központi égitestről nézve.

A Föld esetében a Sziderikus idő nem csak azt jelenti, hogy egy égitest ismét ugyanabba a helyzetbe kerül a csillagokhoz képest, hanem azt is, hogy a Föld saját tengelye körül is egy teljes fordulatot tesz. Ezért mondhatjuk, hogy a Sziderikus idő tartalmazza a Föld napi forgását is. A Föld sziderikus napja körülbelül 23 óra 56 perc és 4 másodperc hosszú.

A Sziderikus év pedig az az időtartam, amíg a Föld megkerüli az állócsillagokat. Az állócsillagok olyan csillagok, amelyek látszólag nem mozdulnak el az égbolton, mivel nagyon távol vannak tőlünk és viszonylag közel egymáshoz helyezkednek el. A Föld sziderikus éve körülbelül 365 nap és 6 óra hosszú, ami azt jelenti, hogy minden évben 6 óra plusz idő van a Sziderikus évhez képest. Ennek kompenzálására szolgál a szökőév, amikor februárban egy napot hozzáadunk az évhez.

Az asztrológiában azonban nemcsak a Föld Sziderikus ideje fontos, hanem a Holdéra is figyelmet fordítanak. A Hold Sziderikus idője körülbelül 27,3 napig tart, ami annyi idő alatt tesz meg egy teljes fordulatot a központi égitesttől nézve. Ez azt jelenti, hogy a Hold egész ciklust végez el ebben az időtartamban, vagyis ismét ugyanabba a helyzetbe kerül a csillagokhoz képest. Az asztrológia ezt az időt nevezi Sziderikus keringési időnek.

A Sziderikus idő fogalma tehát elengedhetetlen az asztrológia megértéséhez és alkalmazásához. Segít meghatározni és értelmezni az égitestek mozgását és helyzetét a csillagokhoz képest, valamint lehetőséget ad arra, hogy pontos előrejelzéseket és analíziseket készítsünk az asztrológiai térképek alapján. A Sziderikus idő fontos szerepet játszik az asztrológiában, hiszen segítségével megismerhetjük az égitestek mozgását és hatását az emberi életre.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük