Asztrológiai fogalomtár

A Szignifikátor az asztrológiában

2 Mins read

A Szignifikátorok az asztrológiai képletekben fontos szerepet játszanak, hiszen meghatározzák a bolygók tulajdonságait és hatásait az egyének horoszkópjában. Az egyes Szignifikátoroknak különböző jelentése és hatása van, amelyek befolyásolják az egyén személyiségét és életútját.

Az első példa a Napról mint Szignifikátorról. A Nap az uralkodó bolygója a horoszkópnak, és ezáltal jelentős szerepet játszik az egyén életútjában. A Nap a fény és a vitalitás szimbóluma, így az aszcendens jegyében lévő Nap erősített energiával rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az egyén kiemelkedik, magabiztos és vezetői képességei vannak. Emellett a Napnak fontos szerepe van az önazonosság kialakításában is.

A második példa a Holdról mint Szignifikátorról. A Hold az anya bolygója, és ezáltal kapcsolatban áll az érzelmekkel és a családi kötelékekkel. Ha valaki horoszkópjában a Hold Szignifikátorként jelenik meg, akkor nagy hangsúlyt fektethet az érzelmi biztonságra és a családi kapcsolatokra. Emellett az ilyen egyének általában érzékenyek és intuitívak, és könnyebben kötődnek másokhoz.

A harmadik példa a Merkúrról mint Szignifikátorról. A Merkúr a kommunikáció és az intellektus bolygója, így ha valaki horoszkópjában a Merkúr Szignifikátorként tűnik fel, akkor nagy hangsúlyt fektethet az intellektuális tevékenységekre és a kommunikációra. Az ilyen egyének gyakran érdeklődnek a tanulás és a különböző információk iránt, és könnyen kifejezik magukat szavakkal.

Ezen kívül fontos megemlíteni, hogy a Szignifikátor lehet az adott jegy ura is. Ez azt jelenti, hogy ha valaki aszcendense például a Bika jegyben van, akkor a Szignifikátora a Vénusz lesz. Ez azt jelenti, hogy az ilyen egyénre nagy hatást gyakorolnak a Vénusz tulajdonságai, mint például a szépség iránti vonzódás vagy az érzékiség.

Összességében elmondható, hogy a Szignifikátorok meghatározzák az egyes bolygók szerepét és hatását az egyének horoszkópjában. A Szignifikátorok jelentősen befolyásolják az egyén személyiségét, életútját és viselkedését. Az asztrológiai fogalomtárban tehát fontosnak tartani a Szignifikátorok részletes bemutatását és megértését.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük