Asztrológiai fogalomtár

A szerencsepont az asztrológiában

2 Mins read

A szerencsepont az asztrológiában egy olyan fogalom, amely a horoszkóp elemzésében fontos szerepet kap. A szerencsepont helyzetét a születési pillanatban számoljuk ki, és azt mutatja meg, hogy lesz-e jólét, anyagi lehetőség, vagy boldogság az adott személy életében.

A szerencsepont kiszámításához először meg kell határozni, hogy a személy nappal vagy éjjel született-e. Nappal született emberek esetén a szerencsepontot az aszcendenstől (az emelkedő jegytől) a Naptól tartó távolság alapján határozzuk meg fokokban. Éjjel születettek esetén pedig a Holdtól a Napig mért távolságot mérjük ekliptikai sorrendben, vagyis az óramutató járásával ellentétes irányban.

Miután meghatároztuk a szerencsepont helyzetét, azt értelmezzük azon házban, amelyben található. Ezen kívül figyelembe vesszük továbbá annak a háznak az uralkodó bolygóját is, amelyben a szerencsepont található. A fő jegye pedig ennek az uralkodó bolygónak a háza lesz.

Az uralkodó bolygó és annak házának jelentősége nagyban befolyásolja a szerencsepont működését. Ha az uralkodó bolygója a Jupiter, a Vénusz, a Nap vagy a Hold jegyeiben található (Halak, Bika, Nyilas, Mérleg, Oroszlán, Rák), akkor az erős és pozitív hatást gyakorol a szerencsepontra. Ez azt jelenti, hogy nagyobb esély van anyagi jólétre és boldogságra az adott személy életében.

Ellenben, ha az uralkodó bolygója a Szaturnusz vagy a Mars jegyeiben helyezkedik el (Bak, Vízöntő, Skorpió), akkor ezek a bolygók gyengítik a szerencsepontot. Ez azt jelenti, hogy kevesebb lehetőség nyílik meg anyagi szempontból és nehezebb boldogságot találni az életben. Fontos megjegyezni azonban, hogy ezek az általános jellemzők nem minden esetben alkalmazhatók. A Kos kivételt képez ebben az esetben.

Az igazi jó szerencsét akkor mondhatjuk elérhetőnek, ha az uralkodó bolygója pozitív fényszöget vet rá a szerencseponton. A legjobb esetben ez a fényszög egy trigon (120°) lesz.

Összességében tehát a szerencsepont az asztrológiában egy olyan fogalom, amely segít megérteni és előrejelezni az adott személy anyagi és boldogsággal kapcsolatos lehetőségeit. A szerencsepont helyzete, az uralkodó bolygója és annak háza mind befolyásolják, hogy mennyire erős és működőképes ez a pont az adott horoszkópban.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük