Asztrológiai fogalomtár

A Szeparáció az asztrológiában

2 Mins read

A Szeparáció az asztrológiában a bolygók együttállását követő folyamat, amikor a bolygók elkezdenek távolodni egymástól. Ez a folyamat különböző hosszúságú lehet, attól függően, hogy milyen gyorsan mozognak a bolygók.

Az együttállás olyan időpont, amikor két vagy több bolygó ugyanabban a jegyben és ugyanazon a fokon található. Ez az időszak általában intenzív és erős hatásokkal jár, hiszen a bolygók energetikailag összekapcsolódva befolyásolják egymást. Az együttállás után azonban elkezdődik a Szeparáció fázisa, amikor a bolygók lassan eltávolodnak egymástól.

A Szeparáció ideje bolygónként változó lehet. A gyors planéták, mint például a Hold vagy Merkúr, csak pár napig vagy hétig tartanak távol egymástól, míg a lassú bolygók, mint például a Jupiter vagy Szaturnusz akár éveken át is eltarthatnak távol egymástól.

Fontos megjegyezni, hogy a Szeparációnak van egy határa, ami 15°-nál van. Ez azt jelenti, hogy amikor a bolygók egymástól távolodnak és elérnek egy 15° távolságot, már nem hatnak egymásra. Ezután a kapcsolat megszűnik vagy gyengülhet.

A Szeparáció fázisa fontos szerepet játszik az asztrológiai értelmezésben. Az együttállás időszakában erős hatások érezhetőek, melyek felerősödhetnek vagy csökkenhetnek a Szeparáció során. Az együttállást követően a bolygók energiája fokozatosan eltűnik, és az adott hatások gyengülnek.

Az asztrológusok figyelembe veszik a Szeparációt az elemzések során, mivel ez befolyásolhatja a bolygók hatásait és az égi események értelmezését. A Szeparáció időtartama és a bolygók viszonya egymáshoz különböző jelentéseket hordozhatnak, amelyek segíthetnek az asztrológusoknak megérteni és értelmezni az adott helyzetet vagy eseményt.

Összességében tehát a Szeparáció az asztrológiában azt jelenti, hogy két bolygó elkezd távolodni egymástól az együttállást követően. Ez a folyamat bolygónként változó hosszúságú lehet, és befolyásolhatja a bolygók hatásait és az égi események értelmezését. A Szeparáció határa a 15°, ezen túl már nem hatnak egymásra a bolygók, és a kapcsolat megszűnik vagy gyengülhet.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük