Asztrológiai fogalomtár

A precesszió az asztrológiában

2 Mins read

A precesszió az asztrológiában olyan jelenséget jelent, ahol a napéjegyenlőségi pontok eltolódnak az idő előrehaladtával. Ez azt eredményezi, hogy az Állatöv jegyei nem tartózkodnak ugyanazon a helyen az égbolton, mint korábban. Ez a jelenség fontos szerepet játszik az asztrológiai elemzésekben és horoszkóp készítésben.

Az állatövi csillagképek nevét az asztrológia inkább az Ekliptika részének elnevezésére használja, és nem feltétlenül utalnak konkrétan a csillagképekre, amelyek ott találhatók az égen. Az asztrológusok többnyire figyelembe veszik a precessziót annak érdekében, hogy pontosabb és megbízhatóbb előrejelzéseket és elemzéseket készítsenek.

A precesszió mértékét általában úgy határozzák meg, hogy egy állatövi szakaszon való áthaladásra fordított időt vesszük alapul. A nap 2160 évet vesz igénybe ahhoz, hogy áthaladjon egy ilyen szakaszon, ami azt jelenti, hogy 30 fokkal tolódik el a Tavaszpont. Egy ilyen szakaszt hosszabb korszaknak vagy világhónapnak is nevezhetünk, például Vízöntő korának. Ez azt jelenti, hogy a precesszió hatására az egyes csillagjegyek hosszabb időtartamon keresztül uralkodhatnak.

Az asztrológiai elemzések során fontos figyelembe venni a precessziót, mivel ez befolyásolja az egyes csillagjegyek jelentését és hatását. Azok az egyének, akik horoszkópot szeretnének elkészíteni vagy értelmezni, gyakran figyelembe veszik a precessziót annak érdekében, hogy pontosabb eredményeket kapjanak.

Fontos megemlíteni, hogy a Nap az Ekliptika egész körét 25920 évenként járja körbe. Ezt hívják nagy napévnek. Ennek következtében a Nap 72 földi év alatt tesz meg egy fokot. Ez egy átlagos emberöltőhöz hasonló időtartamot jelent, így a precessziónak mély emberi összefüggései is vannak.

Összességében elmondható, hogy a precesszió kiemelt jelentőséggel bír az asztrológiában. A napéjegyenlőségi pontok eltolódása miatt az Állatöv jegyei nem tartózkodnak ugyanazon a helyen az égbolton, mint korábban. Ezáltal az asztrológusoknak figyelembe kell venniük ezt a jelenséget annak érdekében, hogy pontosabb és megbízhatóbb elemzéseket és előrejelzéseket készítsenek. A precesszió mértéke nagy hatással van az egyes csillagjegyek jelentésére és hatására, ezért fontos szerepet játszik az asztrológiai gyakorlatban.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük