Asztrológiai fogalomtár

A polaritás az asztrológiában

2 Mins read

Az aktív jegyekre jellemző, hogy dinamikusak, energikusak és kezdeményezők. Tüzes jegyek közé tartozik a Kos, az Oroszlán és a Nyilas. Ők a szenvedélyesek, impulzívak és rendkívül lelkes emberek képviselői. Kifejezetten jól boldogulnak akcióban, és hajlamosak irányítani másokat.

A levegős jegyek pedig az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő. Az ilyen jegyű emberek intellektuálisak, kommunikatívak és társaságkedvelők. Könnyen alkalmazkodnak különböző helyzetekhez, és nagyon jó problémamegoldó képességgel rendelkeznek.

A passzív jegyek viszont inkább befogadók, figyelmesek és türelmesek. Földies jegyek közé tartozik a Bika, a Szűz és a Bak. Ők olyan emberek, akik értékelik a stabilitást, szeretnek tervezni és megvalósítani dolgokat. Nagyon megbízhatóak és következetesek.

Vizes jegyek pedig a Rák, a Skorpió és a Halak. Az ilyen jegyű emberek érzelmileg mélyen élnek, intuitívak és empátiásak. Gyakran nagyon érzékenyek és érzékenyen reagálnak a külvilágra.

A polaritásoknak az asztrológiai elemekkel is kapcsolatuk van. A tűz és levegő elemek összekapcsolása dinamikus energiát hoz létre, míg a víz és föld elemek kombinációja inkább stabilizáló hatást eredményez. Az aktív jegyek tüzet és levegőt képviselnek, míg a passzív jegyek vízet és földet.

Az asztrológiai polaritások megértése segíthet megérteni a kapcsolatok dinamikáját is. Például egy Kos jegyű személy romantikus kapcsolata nagyon jól működhet egy Mérleg jegyű partnerrel, mert a Kos hajlamos az akcióra és a kezdeményezésre, míg a Mérleg kiegyensúlyozott és diplomáciai megközelítést alkalmaz.

Fontos megjegyezni, hogy az asztrológiában minden ember horoszkópjában megtalálhatóak mindkét polaritás jegyei. Tehát még ha valaki például tűz jegyben született is, akkor is van benne némi földies vagy vizes energiasugárzás. Ezért nem lehet teljesen egyértelműen meghatározni valakit csak egyetlen polaritás alapján.

Összességében elmondható, hogy az asztrológiai polaritások egyedülálló módon mutatják meg a jegyek közötti kölcsönhatásokat és kapcsolódásokat. Ezáltal mélyebb betekintést nyújtanak az emberek személyiségébe és kapcsolataikba.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük