Asztrológiai fogalomtár

A karma jelölők az asztrológiában

2 Mins read

A karma jelölők az asztrológiában olyan bolygók, pontok vagy házak, amelyek a múltbeli tetteink eredményeit és következményeit hordozzák magukban. A karma fogalma eredetileg a hinduizmusból származik, és azt jelenti, hogy minden tettünknek van egy rejtett eredménye vagy hatása, amely visszahat ránk a jövőben.

Az egyik legfontosabb karma jelölő a Szaturnusz bolygó. A Szaturnusz a karma és a kötelesség bolygója, amelynek hatása alatt feladatokat és kihívásokat kell teljesítenünk az életünk során. Ez a bolygó azért is fontos jelzője a karmánknak, mert segít abban, hogy megtanuljunk felelősséget vállalni tetteinkért és döntéseinkért.

A Szaturnusz által képviselt karma feladatai mindig úgy kerülnek elénk, hogy azokra éppen képesek legyünk választ adni. Azáltal, hogy megtanuljuk elfogadni ezeket a feladatokat és önkéntesen megvalósítjuk őket, lehetőséget kapunk arra, hogy fejlődjünk és növekedjünk szellemileg és lelkileg. Azonban ha nem vesszük komolyan ezt a feladatot, vagy nem hajlandóak vagyunk megtanulni a leckéket, akkor a Sors kényszerít minket arra, hogy végigvonszoljuk magunkat rajtuk.

Egy másik fontos karma jelölő a Holdcsomópontok rendszere. A Holdcsomópontok az égi tengelyek metszéspontjai, amelyek az életünk során átélendő karmikus tapasztalatokat mutatják meg. A Déli Holdcsomópont azt jelzi, hogy milyen múltbéli tapasztalatokkal rendelkezünk, míg az Északi Holdcsomópont azt mutatja meg, hogy milyen fejlődési utat kell bejárnunk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat és megtanuljuk a szükséges leckéket.

A karma jelölők között található még a Chiron asztroid is. A Chiron egy olyan asztroid, amely az egész horoszkópot áthatja és az önismeret és gyógyulás területén játszik fontos szerepet. Ez az asztroid fájdalommal és sebekkel kapcsolódik össze, amelyeket múltbeli tetteink vagy történések okoztak nekünk. A Chiron segít felismerni ezeket a sebeket és lehetőséget ad arra, hogy gyógyuljunk és felszabaduljunk a múlt hatásaitól.

Az asztrológiai karmajelölők segítségével tehát betekintést nyerhetünk abba, hogy milyen múltbeli tetteink és élményeink határozzák meg jelenlegi életünket. A karma jelölők segítenek megérteni, hogy miért kell szembenéznünk bizonyos kihívásokkal és leckékkel az életünk során, valamint segítik a fejlődésünket és önismeretünket.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük