Asztrológiai fogalomtár

A kardinális kereszt az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiában a kardinális kereszt egy nagy kereszt, amelyet a négy kardinális jegy házai (Kos, Mérleg, Rák és Bak) alkotnak a horoszkópban. Ez a kereszt két fő tengely metszéséből áll, amelyek segítségével útmutatást nyújt a horoszkóp tulajdonosának viselkedéséről, helyzetéről és élethelyzetekről kapcsolatban a partnerekkel, családdal és munkával.

Az egyik tengely, amit a kardinális kereszt alkot, a Találkozástengely. Ez az 1-7 ház között található, és megjeleníti az ÉN-t (aszendenst) a bal oldalon és a TE-t (deszcendenset) a jobb oldalon. Itt jön létre a nagy találkozás, összehasonlítás, verseny és együttműködés területe. Az aszcendens jelképezi az egyént és annak személyes jellemzőit, míg a deszcendens mutatja azokat az embereket vagy partneri kapcsolatokat, akikkel az egyén találkozik az élet során.

A másik része a kardinális keresztnek az Individuum tengely, amelyet a 4-es és 10-es ház között alakít ki, azaz az Immun Coeli és a Medium Coeli között. Ez a tengely azt mutatja meg, hogy az egyén honnan indult és milyen viszonyban van a származásával. Emellett segít követni annak a fejlődésnek az irányát, amelyet az egyénnek élete során el kell érnie. A 4-es ház jelképezi az eredetet, a gyökereket és a családi hátteret, míg a 10-es ház mutatja a karriert, célkitűzéseket és nyilvános megjelenést.

Fontos figyelembe venni a kardinális keresztben található házak uralkodó bolygóinak helyét és a házaknak megfelelő jegyek uralkodó bolygóit is. A bolygók helye és hatása tovább részletezi és befolyásolja a kardinális kereszt értelmezését. Például ha egy horoszkópban az aszcendens Jeges (Jupiter által uralt), akkor ez azt jelentheti, hogy az egyénnek nagyobb lehetőségei vannak a személyes fejlődésre és boldogságra.

A kardinális kereszt tehát fontos eszköze az asztrológusoknak, amellyel mélyebb megértést nyújtanak egy személy személyisége, kapcsolatai és életútja tekintetében. A kardinális kereszt alapos elemzése lehetővé teszi számunkra, hogy feltárjuk az egyén eredetét, fejlődési irányát és kapcsolatait a világgal.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük