Asztrológiai fogalomtár

Az Imum Coeli az asztrológiában

1 Mins read

Az Imum Coeli az asztrológiában egy fontos pont, amelynek jelentősége van a horoszkóp elemzésében. Az Imum Coeli rövidítve IC, más néven az „Ég Alja”, és a Medium Coeli-vel (MC) szemben helyezkedik el. Ez a pont a Föld felszíne felett közvetlenül szemben található velünk, a Föld túloldalán, pontosan legalul a születés pillanatában.

Az asztrológiai szempontból az Imum Coeli rendkívül fontos, mivel ez a pont szimbolizálja gyökereinket és erősen kapcsolódik a negyedik házhoz. A negyedik ház Rák jegyéhez és Hold uralta területekhez tartozik, mint például az otthon, a családi élet, a szülőkhöz való viszony, különösen az anyához való kapcsolat. Emellett az IC emlékeket, tudatalatti sémákat is jelképezhet.

A Placidus vagy más változó házrendszerek esetén az IC meghatározza a negyedik ház csúcsát, míg az MC (Medium Coeli) pedig a tizedik ház csúcsát jelzi. Az Egyenlő Házak Rendszerében azonban az IC más házakba is kerülhet attól függően, hogy a születési időpontban hol helyezkedik el.

Az IC és a negyedik ház együttesen azt mutatják meg, hogyan érezzük magunkat az otthonunkban, mennyire vagyunk kötődve a családhoz és az anyánkhoz. Az IC továbbá segíthet megérteni az öröklött tulajdonságokat, az előző generációk hatását és a gyökereinkből fakadó erőket.

Az Imum Coeli jelentősége tehát kiemelkedő az asztrológia szempontjából, mivel átfogóan tükrözi a személyes háttérünket és kapcsolódik az identitásunk mélyebb rétegeihez. A horoszkóp elemzésekor fontos figyelembe venni az IC pozícióját és aspektusait ahhoz, hogy teljes képet kapjunk egy személy gyökereiről és belső világáról.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük