Asztrológiai fogalomtár

A kérdő asztrológia

2 Mins read

A kérdő asztrológia, más néven horary, egy olyan terület az asztrológiában, amelyben az időfaktor kiemelkedő fontossággal bír. Az elnevezés is utal arra, hogy a kérdések feltételére ad választ az adott időpontban. A kérdő asztrológiában olyan horoszkóp ábrát készítenek, amely az adott időpontra és helyzetre vonatkozik, amikor a kérdést felteszik az asztrológusnak. Ezáltal a kérdőképletet állítják össze.

Az időpont fontosságát hangsúlyozva a kérdő asztrológia abban különbözik a hagyományos születési horoszkóptól, hogy nemcsak az egyén születésekor mért bolygóállásokat veszi figyelembe, hanem a megadott időpont pillanatnyi állását is. Ezért a házak jelentése is eltérhet a hagyományos horoszkóphoz képest.

Azaz, míg a születési horoszkóp esetében a házak jelentése az egyén életterületeit reprezentálja (pl. első ház – személyiség, második ház – anyagi javak stb.), addig a kérdő asztrológia során ezeknek a házaknak más jelentése van, amelyek a konkrét kérdésre adnak választ.

A horaryban az időpont percre pontos meghatározása rendkívül fontos, mivel a bolygóállások a pillanatnyi időponthoz kapcsolódnak. Ezért nem szükséges pontosan ismerni a kérdező születési idejét, ami lehetővé teszi, hogy bárki számára használható legyen ez a módszer.

A kérdő asztrológia alkalmazása során az asztrológusnak egy sor információra van szüksége. Elsősorban a kérdezőnek világosan és konkrétan kell megfogalmaznia a kérdést, mivel csak így lehet pontos választ kapni. Az időpontot is pontosan meg kell adni.

Az asztrológus ezután elkészíti a kérdőképletet, amely tartalmazza az aktuális bolygóállásokat és azok helyzetét a házakban. Ezekből az információkból tudja megfejteni és értelmezni a választ.

Fontos megemlíteni, hogy a kérdő asztrológia gyakran használható olyan kérdésekben, amelyekre nehéz megtalálni vagy megfogalmazni a választ. Például párkapcsolati kérdések, munkahelyi döntések vagy akár utazással kapcsolatos dilemmák esetén is segítséget nyújthat.

A kérdő asztrológia tehát egy speciális terület az asztrológiában, amely az időfaktorra koncentrálva válaszokat ad az adott pillanatban feltett kérdésekre. A percre pontos időpont bolygóállásainak figyelembevételével készül a kérdőképlet, amely segítségével értelmezhetővé válnak a válaszok.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük