Asztrológiai fogalomtár

A Deszcendens számítás az asztrológiában

2 Mins read

A deszcendens számítása az asztrológiában többféleképpen történhet, attól függően, hogy milyen rendszerben és milyen asztrológiai iskolában dolgozunk. Az egyik leggyakoribb módszer a házrendszer alapján történő számítás.

Az asztrológiai házrendszer 12 területre osztja fel a horoszkópot, melyek mindegyike külön jelentéssel bír. A deszcendens pontos helyzetét az adott horoszkópban az aszcendens és a VII. ház csúcsa határozza meg. Az aszcendens az égbolt keleti részén található, míg a deszcendens a nyugati horizonton helyezkedik el.

A deszcendens számítása során először meghatározzuk az aszcendens pontját a születési időpont és hely alapján. Ezután pedig kiszámítjuk a VII. ház csúcsát, amely az első házból kiindulva az égbolton végighaladva található meg. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy megnézzük, hogy milyen jegy kezdődik az aszcendensen, majd 180 fokkal tovább haladva megtaláljuk annak a jegynek a kezdőpontját, amely a VII. ház csúcsát jelenti. Ez a jegy fogja meghatározni a deszcendens jegyét.

Fontos megjegyezni, hogy az asztrológiai jelentőségű pontok, mint például az aszcendens és a deszcendens, mindig a születési időpont és hely alapján kerülnek számításra. Ezért minden horoszkóp esetében egyedi adatokat kell használni.

A deszcendensnek jelentősége van kapcsolataink és párkapcsolataink terén is. A deszcendens által meghatározott jegy és bolygók segítenek megérteni, hogy hogyan lát minket más emberek, illetve milyen viselkedési mintákat mutatunk kapcsolatainkban. Például ha valakinek az aszcendense Oroszlán jegyben található, míg a deszcendense Vízöntő jegyben, akkor azt mutathatja, hogy ez az egyén magabiztosan és kreatívan jelenik meg a külvilágban, ugyanakkor társasági életében inkább függetlenségre törekszik.

Az asztrológusok gyakran használják a deszcendens elemzését annak érdekében, hogy jobban megértsék az egyén kapcsolati mintázatait és viselkedését. A deszcendens jegye és a benne található bolygók segítenek felmérni, hogy milyen jellegű partnerekkel vonzzuk be az életünkbe, és hogyan reagálunk az intimitásra és az együttélésre.

Összességében elmondható, hogy a deszcendens számítása az asztrológiában fontos eszköz a kapcsolati mintázatok és külvilággal való kölcsönhatás megértéséhez. A deszcendens jegye és bolygói segítenek abban, hogy jobban megismerjük saját viselkedésünket párkapcsolatainkban, és hogy jobban megértse más emberek reakcióit és hozzáállását.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük