Asztrológiai fogalomtár

A Delelés az asztrológiában

2 Mins read

A delelés az asztrológiában jelentőséggel bír, mivel hatással van a horoszkóp különböző elemeire és az egyén életére. A kulmináció, vagyis a delelés ideje és helye meghatározza az adott csillagok erejét és hatását.

Az alsó delelés az Immum Coeli (IC) pontján történik, amely a IV. ház csúcsa. Ez az a pont, ahol a Nap útja a horizont alatt metszi a meridiánt. Az IC által jelképezett területek közé tartoznak az otthon, a gyökerek, az érzelmi biztonság és a családi kapcsolatok. Az alsó delelés időpontja nagyban befolyásolhatja ezeket az életterületeket, és hatással lehet a személy magánéletére és belső világára.

A felső delelés pedig közvetlenül kapcsolódik a Medium Coeli (MC) pontjához, amely az ekliptika delelő pontja és az X. ház csúcsa. Ez az a pont, ahol az ekliptika metszi a horizont felett délben a meridiánt. Az MC által képviselt területek közé tartoznak többek között a karrier, célkitűzések, hírnév és társadalmi státusz. A felső delelés ideje és helye meghatározza ezeket a területeket és hatással lehet a személy külső életére és kapcsolataira.

Fontos megjegyezni, hogy a delelés időpontja változik a napszak és az évszak függvényében. Télen, december 22-én, a Nap delelése 19,5°-21,5° között található, míg nyáron, június 22-én, 64,5°-67,5° magasságban van a látóhatár felett. Az időpontok és helyek eltérése miatt az egyén horoszkópjában az MC és az IC tengelye is eltérően helyezkedik el.

Az asztrológusok gyakran vizsgálják a delelést az asztrológiai elemzés során. Az MC és IC tengelye nagy jelentőséggel bír az egyén életútjának megértése szempontjából. Az alsó delelés által jelképezett területeken történő változások befolyásolhatják a személy belső világát és érzelmi biztonságát. A felső delelés hatása pedig lehetőséget adhat a karrier előrehaladására és hírnév megszerzésére.

Mivel mindenkinek egyedi horoszkópa van, a delelés hatása is egyénenként változhat. Az asztrológusok feladata annak megértése és elemzése, hogy az egyén horoszkópjában hogyan jelentkezik a delelés hatása, és hogyan lehet ezt hasznosítani az élet különböző területein.

Összességében elmondható, hogy a delelés az asztrológiában fontos fogalom, amely segít megérteni az egyén életének különböző aspektusait. Az alsó és felső delelések ideje és helye hatással vannak az egyén belső és külső életére, és fontosak annak megértésében, hogy hogyan alakulhatnak az adott területek.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük