Asztrológiai fogalomtár

A Direkciók az asztrológiában

1 Mins read

Az asztrológiában a Direkciók olyan fontos eszközök, amelyek segítségével előrejelzéseket lehet adni és életciklusokat lehet jelezni. A Direkciókat a tranzitok hatásai befolyásolják, és két fő típusról beszélhetünk: Primer Direkció és Szekunder Direkció.

A Primer Direkció (elsődleges irányítás) az asztrális hatások kiértékelését jelenti, és az élet várható nagy eseményeire utal. Az alaptétel az, hogy egy fok egy évvel egyenlő. Tehát ahogy a Föld egy nap alatt egy fokot tesz meg a Nap körül keringve, úgy egy év 365,2 napot tartalmaz. Azonban mivel a kör 360 fokból áll, a Föld az Egyenlítőn rectascensióban valójában csak 0°59’08”-et halad előre. Ezért csak pontos születési időpontokra érdemes használni a primer direkciót.

A Szekunder Direkció (progresszió) hosszú távú hatásokat és életciklusokat jelez előre. Ebben az esetben minden születéstől eltelt nap vagy év jelentőséggel bír, és jellemző tulajdonságokra utal. Például amikor valaki az életének 18. napjára vagy 18. évére kerül, ez a szekunder direkció arra utal, hogy ebben az időszakban jelentős változások vagy kihívások várhatók.

Mind a primer, mind a szekunder direkció használata nagyobb összefüggéseket és tendenciákat tár fel az asztrológiai elemzések során. Segítségükkel betekintést nyerhetünk abba, hogyan alakulnak az élet eseményei és milyen hatások befolyásolják azt.

A Direkciók használata az asztrológiában tehát lehetővé teszi számunkra, hogy előrejelezzük és megértsük az életünkben bekövetkező fontos eseményeket és változásokat. Ezáltal segít bennünket abban, hogy jobban felkészüljünk ezekre az eseményekre, és olyan döntéseket hozzunk, amelyek összhangban vannak a saját egyéni útjainkkal és fejlődésünkkel.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük