Asztrológiai fogalomtár

A Dekádok az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiában a dekádok rendkívül fontosak, mivel segítségükkel még részletesebben meg lehet határozni egy személy horoszkópját és különböző jellemzőit. A dekádok felosztása lehetővé teszi, hogy finomabb árnyalatokat vegyünk figyelembe az állatövi jegyekben.

Minden jegynek három dekádja van, amelyeket néha dekánoknak is neveznek. Az állatöv tizenkét jegye így harminchat egyenlő méretű dekádra oszlik. Minden dekád tíz fokon keresztül tart, így az állatövi jegyek tízfokos szakaszokra vannak osztva.

Az első dekád mindig a tiszta jegyet jelenti. Ez azt jelenti, hogy az adott jegy uralkodó bolygójának tulajdonságai dominálnak ebben a szakaszban. Például a Bika első dekádjában a Vénusz hatása érvényesül leginkább.

A második és harmadik dekádban már az adott elemhez tartozó következő jegy vonásai is megjelennek. Az elemek szerinti csoportosítás alapján a második dekádban lévő jegy már az előzővel kombinálódik, így új tulajdonságokkal gazdagodik. Például a Bika második dekádjában a Szűz jegy vonásai is érvényesülnek.

A harmadik dekádban pedig már az előző két jegy tulajdonságai mellett megjelennek a következő jegy jellemzői is. Ez még inkább színesíti és gazdagítja az adott állatövi jegy jellemét. A Bika harmadik dekádjában például megjelenik a Bak jegy vonása is.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a jellemzők nemcsak az állatövi jegyekre vonatkoznak, hanem minden bolygó és ház esetében is alkalmazhatóak. Tehát az egyes bolygók és házak is fel vannak osztva tízfokos dekádokra, amelyek segítenek meghatározni azok hatásait és jelentőségüket egy adott horoszkópban.

A dekádok tehát lehetővé teszik számunkra, hogy még részletesebben megértsük egy személy horoszkópjának különböző aspektusait és jellemzőit. Segítségükkel finomabb árnyalatokat fedezhetünk fel egy adott állatövi jegy vagy bolygó tulajdonságainak bemutatásában. Ezért fontosnak tartják az asztrológusok, hogy a dekádokat figyelembe vegyék az elemzések során.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük