Asztrológiai fogalomtár

A Csúcsok az asztrológiában

2 Mins read

1. Az ASCENDENS:

Az ascendens, vagy más néven az első házcsúcs, az asztrológia egyik legfontosabb és leggyakrabban használt csúcsa. Ez a pont azt jelzi, hogy az adott horoszkóp milyen jegyben kezdődik, és ezzel meghatározza az egyén külső megjelenését és első benyomását.

Az ascendens segít megérteni, hogyan hatnak mások ránk az első találkozás során. Az általa képviselt jegy jellemzői kihatnak a személyiségünkre és viselkedésünkre is. Például egy Oroszlán ascendensű személy magabiztos és karizmatikus lehet, míg egy Halak ascendensű személy inkább introvertált és érzékeny.

Emellett az ascendens segíthet abban is, hogy meghatározzuk saját célokat és vágyainkat, valamint megértsük, hogyan reagálunk a környezetünkben történő változásokra.

2. A MC (MEDIUM COELI):

A MC vagy középső ég a második házcsúcs az asztrológiában. Ez a csúcs azt jelzi, hogy hol található a horizont felett a Nap helyzete az adott pillanatban.

Az MC fontos szerepet játszik az életcéljaink és hivatásunk meghatározásában. Megmutatja, hogyan érhetjük el a sikert és az elismerést a munkánk során. A MC által képviselt jegy jellemzői befolyásolhatják a karrierünk irányát és módját. Például egy Bak MC-vel rendelkező személy ambiciózus és célratörő lehet, míg egy Rák MC-vel rendelkező személy inkább családcentrikus és gondoskodó.

Az MC továbbá segíthet megérteni, hogy milyen kapcsolatban állunk másokkal az üzleti vagy szakmai területen, valamint hogyan tudjuk kihasználni a saját képességeinket és erősségeinket a siker érdekében.

3. AZ IC (IMMUM COELI):

Az IC vagy alsó ég a harmadik házcsúcs az asztrológiában. Ez a csúcs azt jelzi, hogy hol található a Nap helyzete a horizont alatt az adott pillanatban.

Az IC segít megérteni az egyén családi hátterét és gyökereit. Az általa képviselt jegy jellemzői hatással lehetnek arra, hogyan viszonyulunk a családtagjainkhoz és az otthonunkhoz. Például egy Kos IC-vel rendelkező személy energikus és önálló lehet, míg egy Skorpió IC-vel rendelkező személy intenzív és érzelmileg mély érzelmi kötelékeket alakíthat ki.

Az IC továbbá segíthet meghatározni az otthonunk és a családunk fontosságát az életünkben, valamint megérteni, hogy milyen hatással vannak ránk a múltbeli tapasztalataink és gyermekkorunk eseményei.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük