Asztrológiai fogalomtár

Az orbis az asztrológiában

2 Mins read

Az orbis a horoszkópban jelentőséggel bír, mivel meghatározza, hogy milyen pontosan kell lennie egy fényszögnek ahhoz, hogy hatással legyen az életünkre. Az orbis értéke minden aspektusnál más, és általában a bolygók mozgássebességétől függ.

Az orbis kifejezés eredete a latin „orbis” szóból származik, ami „kör” vagy „gömb” jelentést hordoz. Ez azért fontos, mert az orbis azt mutatja meg, hogy egy adott bolygó hatásköre mekkora területre terjed ki. Tehát ha egy fényszögben résztvevő bolygók közötti távolság kisebb vagy egyenlő az adott aspektus orbis értékével, akkor azt mondhatjuk, hogy ez a fényszög érvényesül.

Az orbis mértékegysége általában fokban kerül megadásra. Például ha egy napszemben lévő Nap és Hold közötti konjunkcióra nézünk, akkor az orbis értéke általában 10 fok lehet. Ez azt jelenti, hogy a Nap és a Hold közötti távolság csak akkor vehető figyelembe, ha körülbelül 10 fokon belül van egymástól.

Fontos megérteni, hogy az orbis nem egy merev érték, hanem változhat a különböző aspektusok esetében. Például a nagyobb bolygók, mint a Jupiter vagy Szaturnusz, általában nagyobb orbist igényelnek ahhoz, hogy hatásuk érzékelhető legyen. Ezért lehet például egy kvadrát fényszögük esetében akár 8-10 fokos orbis is.

Az orbis értékét az asztrológusok tapasztalata és megfigyelései alapján határozzák meg. Ezért gyakran vannak eltérések az egyes asztrológusok között abban, hogy milyen orbist alkalmaznak. Azonban fontos megjegyezni, hogy az orbis kiválasztása nem történik véletlenszerűen. Az asztrológus figyelembe veszi a bolygók mozgássebességét és az adott aspektus jelentőségét annak érdekében, hogy meghatározza az optimális orbis értéket.

Az orbis koncepciója sok más asztrológiai technikában is felhasználható. Például az óra-asztrológiában, ahol csak rövid időintervallumok állnak rendelkezésre egy adott kérdésre válaszolva, az orbis segít abban, hogy meghatározzák, mely bolygók és fényszögek játszanak fontos szerepet az adott pillanatban.

Az orbis tehát egy fontos fogalom az asztrológiában, amely segít meghatározni, hogy mennyire erőteljesek és hatékonyak a bolygók közötti kapcsolatok. Az orbis mértékegysége lehetővé teszi, hogy az asztrológusok finomhangolják az elemzéseiket és pontosabban értelmezzék a horoszkópokban rejlő potenciált.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük