Asztrológiai fogalomtár

A néma jegyek az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiai fogalomtárban szereplő néma jegyek a víz elemhez kapcsolódnak, és ezek a Rák, Skorpió és Halak jegyeket jelentik. A néma jegy elnevezés eredete az ősi szimbolika és analógia alapján történt, amely az Állatövi jegyek tulajdonságait kategorizálja. A régebbi időkben azt tartották, hogy a víz alatt a hangok nem jól hallhatók, és hogy ezeknek az állatoknak nincs hangjuk. Ezért nevezték el őket néma jegyeknek.

Az asztrológiában azonban nem csak a vizes jegyeket tekintik néma jegyeknek. Az Aszcendens második házban lévő helyzetét is némaságnak tekintik. Az Aszcendens az egyén külső megjelenését és viselkedését jelképezi, így ha a második házban helyezkedik el, akkor ez befolyásolhatja a kommunikációt is. Ezen kívül a Nyilas első 15 foka is considered to be mute. Az asztrológusok úgy vélik, hogy ezekben az esetekben a beszéd zavarai vagy nehézségek jelentkezhetnek, mint például némaság vagy beszédhiba.

Más esetben pedig az asztrológiában a néma jegyek közé tartozik a Szaturnusszal rossz fényszöget alkotó Merkúr is. A Szaturnusz az akadályok, korlátok és felelősség szimbóluma az asztrológiában, így ha rossz fényszöget alkot a kommunikációt szimbolizáló Merkúrral, akkor ez problémákat okozhat a beszéddel kapcsolatban. Ez lehet némaság, beszédhiba vagy más kommunikációs nehézség.

A karma asztrológia is megemlíti a néma jegyeket, mint kényszerítő és blokkoló erőket a hallgatásra vagy az ellhallgattatásra. A karma asztrológia azt vizsgálja, hogy korábbi életeinkben szerzett tapasztalataink hogyan hatnak jelenlegi életünkre. Tehát, amikor valaki néma jegyben születik, ez azt jelentheti, hogy előző életeiben valamilyen okból kifolyólag el kellett hallgattatnia magát, vagy pedig nem volt képes megszólalni.

Az asztrológiai fogalomtárban tehát a néma jegyek olyan állatövi jegyeket jelölnek, amelyekhez hozzárendelhetők bizonyos kommunikációs nehézségek. Ezek lehetnek fizikai vagy energetikai jellegűek, és befolyásolhatják a beszédet vagy a kommunikációt általában. A néma jegyekhez tartozó tulajdonságok és jellemzők az asztrológiai elemzések során fontosak lehetnek az egyén személyiségének és életútjának megértésében.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük