Asztrológiai fogalomtár

Az Exaltáció az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiában az Exaltáció egy olyan fogalom, amely segít megérteni, hogy mely bolygó melyik jegyben érzi magát a legjobban. Az exaltáció vagy egzaltáció szó jelentése emelkedés vagy kinevezés, és azt jelzi, hogy a bolygó pozitív hatást gyakorol a jegyre, amelyben exaltált állapotban van.

Az exaltáció lényege az, hogy bizonyos bolygók nagyobb erővel rendelkeznek egy adott jegyben, mint saját jegyükben. Ez azt jelenti, hogy ezek a bolygók képesek kifejezni és megmutatni legjobb tulajdonságaikat az adott jegyben. Az exaltált bolygók hatása általában kedvező és erősítő hatást gyakorolnak a jegyre.

Az exaltációs helyzet meghatározása a tradicionális asztrológia szerint történik. Minden bolygónak van egy exaltált helyzete, amelynek meghatározása hosszú idő alatt alakult ki. Ezért fontos megjegyezni, hogy az exaltáció nem minden esetben egyértelműen értelmezhető. Az egyes asztrológusok eltérhetnek abban, hogy melyik jegyet tekintik egy adott bolygó exaltált helyzetének.

Például, az Nap exaltált helyzete a Kos jegyében található. Ez azt jelenti, hogy a Nap energiája és ereje a legnagyobb mértékben érvényesül ebben a jegyben. A Kos jellemzőinek erősítése révén a Nap exaltált állapotban segíti az egyént abban, hogy önmagát kifejezze és önállóan cselekedjen.

A Hold exaltált helyzete pedig az Oroszlán jegyében található. Az Oroszlán energetikus és kreatív jegy, így a Hold exaltált állapotban segíti az egyént abban, hogy érzelmeit kifejezze és önmagát szeretetteljesen mutassa meg másoknak.

Az exaltáció fogalmának megértése lehetővé teszi számunkra azt is, hogy jobban megértsük egy adott bolygó hatását egy adott jegyben vagy horoszkópban. Az exaltált bolygók hatása erőteljesebb és pozitívabb lehet, mint más állapotukban.

Fontos megjegyezni azonban, hogy az exaltáció csak egy aspektusa az asztrológia rendszerének. Egy horoszkóp elemzése során több tényezőt kell figyelembe venni, mint például a bolygók házasodása (házbeli elhelyezkedése), aspektusai (kapcsolatai más bolygókkal) és a születési diagram egészének elemzése.

Az exaltáció fogalma tehát segít megérteni, hogy mely bolygó mely jegyben érzi magát a legjobban. Ezáltal nagyobb mértékben tudjuk felhasználni és kihasználni a bolygók hatásait, és ezáltal jobb döntéseket hozhatunk az életünkben. Az exaltáció egy fontos eszköz az asztrológiai elemzés során, amely gazdagítja a horoszkóp értelmezését és mélyebb betekintést nyújt az egyén személyiségébe és sorsába.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük