Asztrológiai fogalomtár

A Támadott bolygó az asztrológiában

2 Mins read

A Támadott bolygó asztrológiában való megjelenése kedvezőtlen hatást jelent a bolygóra és azokra az életterületekre, amelyekkel kapcsolatba kerül. A Támadott bolygó általában alárendelt pozícióban van egy másik bolygóval szemben, ami azt jelenti, hogy a befolyásoló bolygó erősebb és dominánsabb a támadott bolygónál.

Az egészség terén jellemzően gyakran felmerülhetnek problémák a Támadott bolygóval kapcsolatban. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek a problémák általában tüneti szinten jelentkeznek, és nem feltétlenül vezetnek komoly betegségekhez vagy súlyos egészségügyi problémákhoz. A Támadott bolygót gyakran nem tekintik cselekvőképesnek, mivel az alárendelt pozíció miatt nehezebben tudja kifejteni hatását.

A legnagyobb kockázat akkor áll fenn, ha a rossz fényszögek túlsúlyban vannak, különösen akkor, ha a támadott bolygók az I., VI., VIII., vagy XII. házakban találhatóak. Ezekben az esetekben magasabb lehet a betegségek kockázata, és a Támadott bolygó hatása nagyobb mértékben érvényesülhet. Az akadályozottság mértéke és a támadott bolygó helye (melyik házban található) jelentős befolyással van a bolygó hatására.

Fontos megjegyezni, hogy ha a támadott bolygó retrográd (hátráló) állapotban van, akkor hatása jelentősen csökkenhet vagy akár el is tűnhet. A retrográd állapotban lévő bolygó kevésbé képes kifejteni pozitív vagy negatív hatását, ami lehetőséget ad arra, hogy az egyén könnyebben kezelje vagy feloldja az esetleges problémákat.

A Támadott bolygó tehát alapvetően alárendeltnek és sújtottnak tekintett a többi bolygóval szemben. Azonban fontos megérteni, hogy ez nem jelenti azt, hogy az egyénnek nincs ráhatása saját életére vagy az életterületeire, amelyekkel kapcsolatba kerül. A Támadott bolygó hatása valójában inkább kihívást jelenthet, amellyel az egyénnek szembe kell néznie és megtanulnia kezelni azt.

A Támadott bolygó tehát olyan asztrológiai fogalom, amely a bolygók közötti fényszögkapcsolatokra utal, és a bolygó alárendelt helyzetére és korlátozott hatására hívja fel a figyelmet. A támadottság mértéke és helye jelentős befolyással lehet az egyén életére és egészségére, de fontos megérteni, hogy minden asztrológiai hatás csak egy része az egyén életterének és sorsának.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük