Asztrológiai fogalomtár

A sziniszter fényszög az asztrológiában

2 Mins read

A sziniszter fényszög az asztrológiában a bolygók között létrejövő kapcsolatot jelenti, amikor a fényszög a jegyek sorrendjében vetődik. Ez azt jelenti, hogy ha az óramutató járásával megegyező irányban haladunk a zodiákuson, akkor ez a fényszög dexter vagy sima fényszögnek nevezhető. Ha viszont az óramutató járásával ellentétes irányban haladunk a zodiákuson, akkor beszélünk sziniszter fényszögről.

Fontos megjegyezni, hogy a sziniszter fényszög mindig gyengébb hatást fejt ki, míg a dexter fényszög erősebbnek tekinthető. Ezért nagyon fontos figyelembe venni ezt az asztrológiai képlet felállításakor és különösen az előrejelző horoszkópok készítésekor.

A sziniszter fényszöget mindig a gyorsabb mozgású és rövidebb keringési idejű bolygó adja. Tehát például ha egy bolygó hamarabb halad át egy jegyen és közelebb van ahhoz a jegyhez, amelyen belül található a másik bolygó, akkor ez lesz a sziniszter bolygó.

Vegyük például a Kos jegyét és az Ikrek jegyét. Ha egy bolygó a Kos jegyből az Ikrek jegyébe halad, akkor ez a sziniszter fényszögöt mutatja. Ez azt jelenti, hogy az adott bolygó a Kos jegyen áthaladva közelebb van az Ikrek jegyéhez, és így a sziniszter bolygóvá válik.

Ugyanezen elvek alapján, ha ugyanaz a bolygó a Kos jegyből a Vízöntő jegyébe halad, akkor ez esetben dexter fényszögről beszélünk. Ez azt jelenti, hogy az adott bolygó távolabb van a Vízöntőtől és közelebb a Kostól, ami erősebb hatást eredményezhet.

A sziniszter és dexter fényszögök különféle hatásokkal rendelkeznek az asztrológiai értelmezés során. A sziniszter fényszög gyakran összekapcsolódik belső konfliktusokkal vagy nehézségekkel, míg a dexter fényszög inkább harmonikusabb és könnyebb energiát hordoz.

Az asztrológusok gyakran figyelembe veszik mindkét fényszöget az elemzéseik során, mivel mindkettő fontos információkat nyújthat az adott asztrológiai képlet értelmezéséhez. A sziniszter és dexter fényszögök kombinációja segíthet megérteni az egyének személyiségét, kapcsolatait vagy akár jövőbeli eseményeket is.

Összességében a sziniszter fényszög az asztrológiában egy fontos fogalom, amely segít megérteni a bolygók között létrejövő kapcsolatokat és ezáltal mélyebb betekintést nyújtani az egyének életébe és sorsába.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük