Asztrológiai fogalomtár

A Szinasztria az asztrológiában

2 Mins read

A Szinasztria az asztrológiai fogalom, amely két ember horoszkópjának összevetését jelenti. Ez a technika gyakran alkalmazott párkapcsolatok, szülő-gyermek viszonyok, munkatársi kapcsolatok és barátságok elemzésére. A Szinasztria segítségével az asztrológus képes feltárni a két személy közötti kapcsolat dinamikáját és feladatait.

A horoszkóp egy olyan térkép, amely bemutatja az egyén égi helyzetét a születése pillanatában. A Szinasztriával azonban nem csak egyetlen ember horoszkópját vizsgáljuk, hanem kettőt összevetünk egymással. Az összevetés során figyelembe vesszük a bolygók helyzetét és fényszögkapcsolatait mindkét horoszkópban.

Az első lépés a Szinasztria elemzésénél az, hogy meghatározzuk az ún. kiemelt területeket. Ezek olyan területek a horoszkópokban, amelyekben erős hatások mutatkoznak a kapcsolatban. Például ha mindkét horoszkópban erős Vénusz áll, akkor nagy eséllyel harmonikus és szeretetteljes kapcsolatra lehet számítani.

A fényszögkapcsolatok is fontos szerepet játszanak a Szinasztria elemzésében. A fényszögkapcsolatok azt mutatják meg, hogy milyen jellegű energiák és dinamikák működnek a két horoszkóp között. Például ha a két horoszkópban erős négyzetkapcsolat áll fenn, akkor valószínűleg feszültségek és konfliktusok lesznek jelen a kapcsolatban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a Szinasztria csak egy eszköze az elemzésnek, és nem tekinthető jóslásnak. Nem ad pontos választ arra, hogy egy kapcsolat sikeres lesz-e vagy sem. Inkább arra összpontosít, hogy milyen feladatokkal kell szembenéznie a két embernek közösen, hogyan oldhatják meg a felmerülő problémákat és feszültségeket.

Az asztrológus feladata az, hogy segítsen értelmezni a Szinasztria eredményeit és iránymutatást adjon a kapcsolat fejlesztéséhez. Az elemző képes feltárni olyan területeket, amelyeken javítani lehet a kommunikációt, megoldást találni a konfliktusokra vagy éppen kihasználni az erős pontokat a kapcsolatban.

Fontos megjegyezni, hogy a Szinasztria csak egy eszköz az asztrológiai elemzésben, és nem szabad kizárólag erre hagyatkozni egy kapcsolat értékelésekor. Az emberi döntések, választások és fejlődés is nagy szerepet játszik a kapcsolat alakulásában és sikerességében.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük