Asztrológiai fogalomtár

A Sarokbolygók az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológia egyik fontos fogalma a sarokbolygók, amelyek nagy jelentőséggel bírnak az asztrológiai elemzésekben és értelmezésekben. A sarokbolygók olyan bolygók, amelyek a horoszkóp sarokpontjain vagy sarokházakban állnak. A négy sarokpont közül az Aszcendens, a Descendens, a Medium Coeli (MC) és az Imum Coeli (IC), valamint a négy sarokház közül pedig az I., IV., VII. és X. házak tartoznak ide.

A sarokpontok és sarokházak kiemelt szerepet játszanak az asztrológiában, mert lendületet adnak, aktív tevékenységre ösztönöznek, és elsősorban fizikai vonatkozásúak. Az Aszcendens például az egyén személyiségét és megjelenését jelképezi, míg a Descendens a kapcsolatokra és párkapcsolatra utal. A Medium Coeli (MC) a hivatásra és a karrierre vonatkozik, míg az Imum Coeli (IC) inkább az otthonra és családi életre fókuszál.

A sarokbolygók jelenléte ezekben a pontokban vagy házakban felerősítheti vagy gyengítheti az adott sarokpont vagy sarokház jellegzetes hatását. Például egy vizes bolygó, mint például a Hold vagy a Neptunusz, ha a sarokházban áll, inkább pepecselést és érzelmekkel való foglalkozást eredményezhet. Ez azt jelenti, hogy az egyénnek több figyelmet kell fordítania az érzelmi oldalra, és könnyen elmerülhet a belső világában.

Ellentétben azzal, ha egy tüzes bolygó, mint például a Mars vagy a Nap, található meg a sarokházban, akkor kirobbanó tettvágyat és aktív cselekvést eredményezhet. Ez azt jelenti, hogy az egyén nagyon motivált lehet céljai elérésére és energikusan vághat neki új kezdeményezéseknek.

Természetesen minden sarokbolygónak saját jelentése és hatása van az adott ponton vagy házban. A személyes horoszkóp elemzése során ezeket a hatásokat kell figyelembe venni és értelmezni annak érdekében, hogy teljes képet kapjunk az adott személy asztrológiai profiljáról.

Fontos kiemelni, hogy az asztrológia nem tudományosan megalapozott rendszer, hanem inkább egy interpretatív eszköz az emberi pszichológia és a sors elemzésére. Az asztrológiai fogalmak, mint például a sarokbolygók, segítségével az egyén jobban megértheti saját élete eseményeit és jellemvonásait. Az asztrológia tehát egy olyan eszköz, amely lehetőséget ad az önismeretre és a személyes fejlődésre.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük