Asztrológiai fogalomtár

A revolúció az asztrológiában

2 Mins read

A revolúció az asztrológiában egy olyan módszer, amelyet már az ókori asztrológusok is használtak. A szolár revolúció néven ismert technika arra szolgál, hogy meghatározza az egyén asztrológiai évét a Nap visszatérésének pontján. Ezáltal lehetőség nyílik a mindennapi döntések és teendők alapjainak meghatározására.

A szolár revolúciós képlet kifejtéséhez több szempontot is figyelembe kell venni. Elsőként fontos megvizsgálni, hogy a szolár ascendenst melyik házban találhatjuk. Az ascendent az egyén külső megjelenését és viselkedését jelenti, így annak házi helyzete nagy hatással van az adott év eseményeire és kihívásaira.

Ezenkívül kiemelt figyelmet kell fordítani a szolár stellium helyzetére. A stellium egy olyan konstelláció, amikor több bolygó is ugyanabban a jegyben található. Ennek helyzete jelentős hatást gyakorol az adott év eseményeire és témáira.

A bolygók elhelyezkedése is fontos tényező a revolúciós asztrológiai képlet értelmezésénél. Az adott évben a bolygók melyik házakban állnak, meghatározza, hogy milyen területeken várhatók változások és kihívások.

A szolár Nap helyzete is nagy jelentőséggel bír. A Nap az egyénességet, vitalitást és öntudatot szimbolizálja, így annak házi helyzete befolyásolja az adott évben tapasztalható eseményeket és személyes fejlődést.

Az asztrológiai revolúció során kiemelt figyelmet kell fordítani a szolár Mars helyzetére is. A Mars az akaratot, energiát és cselekvést jelenti, így annak elhelyezkedése hatással van az egyén motivációjára és tetteire.

Az éves előrejelzés készítése során fontos továbbá elemezni a főbb konstellációkat és tranzitokat, amelyek az év folyamán várhatók. Ezek a csillagászati események további információkat nyújtanak az adott időszakra vonatkozóan.

Fontos megjegyezni, hogy a revolúciós technika nem általános előrejelzést nyújt, hanem személyre szabottan kell alkalmazni. Ehhez részletesen ismerni kell az egyén radix horoszkópját, amely az egyén születési pillanatában rögzített csillagászati helyzeteket tartalmazza. Csak így lehet pontos és személyre szabott előrejelzéseket készíteni a revolúciós asztrológia segítségével.

A revolúció tehát egy hatékony módszer az asztrológiában, amely lehetővé teszi a személyes év előrejelzését és az élet különböző területeire való fókuszálást. Az alapos elemzések és a részletes ismeretek segítségével az asztrológusok képesek meghatározni az adott év legfontosabb témáit és kihívásait, valamint javaslatokat tenni a legjobb döntések meghozatalához.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük