Asztrológiai fogalomtár

A refranáció az asztrológiában

1 Mins read

A refranáció az asztrológia olyan jelensége, amikor két bolygó a pályájukon mozogva közeledik egymáshoz, és úgy tűnik, hogy fényszögük lassan létrejön. Azonban mielőtt ez megtörténne, az egyik bolygó mozgása megáll, és ellentétes irányba indul el, retrográd mozgást végezve. Ez a retrográd jelenség vezet a refranációhoz.

A refranáció akár akkor is előfordulhat, ha egy retrográd típusú mozgás áll meg, és a bolygó visszatér normál mozgásba. Ez azt jelenti, hogy a bolygók útjai általában rendesen haladnak előre, de időnként változhatnak a mozgás irányai.

Az asztrológia területén a refranációnak kiemelkedő szerepe van a kérdő asztrológiában (horary astrology), valamint az óra asztrológiában. Ezekben az esetekben nagyobb figyelmet fordítanak a rövid időaspektusokra.

A refranáció értelmezése azt sugallja, hogy az adott ügy vagy helyzet már előbb befejeződött annál, hogy rákérdeztek volna. Ez azt jelenti, hogy az eredmény vagy teljesült már korábban anélkül, hogy a kérdés felmerült volna, vagy pedig nem fog megvalósulni a kérdező óhaja, illetve az, amitől tart. Tehát a refranáció hatása lehet jó vagy rossz, minden helyzet függvényében.

Például, ha egy bírósági tárgyalást vizsgálunk refranációs szempontból, akkor az elakadás, perújratárgyalás vagy sikertelen lezárás várható.

A refranációnak tehát komoly hatása lehet az asztrológiai elemzések során. Ezért fontos figyelembe venni ezt a jelenséget és megfelelően értelmezni annak következményeit.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük