Asztrológiai fogalomtár

A Recepció az asztrológiában

1 Mins read

A Recepció fogalma az asztrológiában egy olyan kapcsolatot jelent, amikor két bolygó között nincs közvetlen kapcsolat, mégis az egyik bolygó valamilyen módon reagál a másikra. Ez a kapcsolat nem csak a bolygók közötti hatalomátadást jelenti, hanem az egész alakra kiterjedő méltóságokkal is összefüggésben van.

Ahhoz, hogy egy Recepcióról beszélhessünk, nem elegendő, ha az egyik bolygó a másik fölött hatalmat gyakorol. Fontos, hogy a fogadó bolygó rendelkezzen valamilyen erős méltósággal vagy kitüntetéssel. Ezek lehetnek például a házak vagy más fontos pozíciók az asztrológiai térképen.

A Recepció esetén két kisebb méltóság együttes megléte is szükséges ahhoz, hogy valóságosan recipálhasson az egyik bolygó. Ez azt jelenti, hogy mindkét bolygónak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek ahhoz, hogy kölcsönösen befolyásolják egymást.

Például ha a Nap és a Mars között van Recepció, akkor mindkét bolygónak erős állapotban kell lennie. A Napnak lehet például méltóságában kell lennie, mint például az oroszlán jegyében vagy a saját házában. Ugyanakkor a Marsnak is valamilyen méltósággal kell rendelkeznie, például az ikrek jegyében vagy a saját házában.

A Recepció tehát egy olyan asztrológiai fogalom, amely segít megérteni a bolygók közötti félreértelmezett kapcsolatokat. Nem csak a hatalomátadásról szól, hanem arról is, hogy hogyan reciprokálhatnak egymásra a bolygók még akkor is, ha közvetlen kapcsolat nincs köztük.

Fontos kiemelni, hogy az asztrológia nem tudomány, és így a Recepció sem tudományos alapokon nyugszik. Az asztrológia inkább egy szimbolikus nyelv és interpretációs rendszer, amely segít megérteni és értelmezni az emberek személyiségét és sorsát. A Recepció ezért is csak az asztrológia saját fogalmi keretén belül értelmezhető és használható.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük