Asztrológiai fogalomtár

A Profekció az asztrológiában

1 Mins read

A Profekció az asztrológiában egy olyan irányítási módszer, amelyet már a hellenisztikus korban is alkalmaztak. A fogalom lényege, hogy minden egyes évet egy ház területe, illetve a házcsúcs jegyének uralkodója ural a 12 éves ciklusban.

Az asztrológiai térben a sarkalatos pontoknak nagy jelentősége van. Ezek az ún. hatod-fénypontok, negyed-fénypontok, harmad-fénypontok stb., amelyek egy éven belül körülbelül 30 foknyi utat tesznek meg, vagyis két év alatt jutnak el a saját hatod-fénypontjukig, három év alatt a negyed-fénypontjukig, négy év alatt pedig a harmad-fénypontjukig.

A Profekció tehát egy 12 éves ciklust követ, amely alatt mindegyik sarkalatos pont visszatér eredeti helyzetéhez és újra kezdődik a kört. Ez azt jelenti, hogy minden bolygó együttáll önmagával ezen időszak végén. Fontos megemlíteni azonban, hogy ez a módszernek van néhány hátránya is. Például, ha valaki az első életévétől számítva 12 évet élt meg a Profekció szerint, akkor minden bolygója visszatér az eredeti helyzetéhez, ami nem feltétlenül jelent új kezdést vagy változást az életében.

A Profekció irányítás alapja az, hogy 30 fok egyenlő 1 évvel vagyis 12 hónappal. Ebből következik, hogy 2 fok 30 perc egyenlő 1 hónappal és 5 perc egyenlő 1 nappal. Ez a módszer lehetőséget ad arra, hogy részletesen megvizsgáljuk az egyes éveket és az abban bekövetkező eseményeket. Például ha valakinek a születési horoszkópjában a második háza a Kos jegyben található, akkor a Profekció szerint amikor betölti a 2 évet (mivel minden egyes évet egy ház területe képvisel), az Uránusz hatása lesz meghatározó az életében.

A Profekció tehát egy olyan asztrológiai technika, amely segít megérteni és elemezni az életünk különböző időszakait. Azáltal, hogy összekapcsolja a házak uralkodóit és a sarkalatos pontokat, lehetőséget ad arra, hogy mélyebb betekintést nyerjünk saját életünkbe és annak különböző szakaszaiba.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük