Asztrológiai fogalomtár

A mundán asztrológia az asztrológiában

2 Mins read

A mundán asztrológia az asztrológia egyik ága, amely az országok, birodalmak, népek és városok sorsát, karrierjét és állapotát vizsgálja. A fogalom neve a latin „mundus” szóból ered, ami azt jelenti, hogy világ. Az asztrológia egyik legrégebbi formája, hiszen már az ókorban is foglalkoztatta a csillagászokat a birodalom sorsa és ezekre a kérdésekre keresték a választ az uralkodók megbízásából.

A mundán asztrológia leggyakrabban nagyobb társadalmi eseményekre fókuszál, például háborúk kimenetelére, tűzvészekre, áradásokra vagy járványokra. Ezenkívül megpróbálja megjósolni az uralkodók és uralkodóházak sorsát, felemelkedését vagy bukását. A mundán asztrológusok figyelemmel kísérik a bolygók mozgásait és helyzetét az égitesteken, hogy megértsék ezeknek az eseményeknek a hátterét.

Az országokat és városokat általában az őket irányító csillagjegyekhez kapcsolják. Például egy olyan ország vagy város horoszkópját, amelyet a Kos jegy uralkodik, a Mars bolygó irányítja. Ez azt jelenti, hogy az ilyen országokban vagy városokban a hadsereg és a vezetők erős hatással vannak az események alakulására.

A bolygók szerepe és jelentése is eltér a mundán asztrológiában, mint például a személyes horoszkópokban. Például a Nap az államfőt jelenti, míg a Mars a hadsereget és a harci képességet képviseli. A Jupiter pedig nem csak az expozícióval és tapasztalatokkal kapcsolatos, hanem a vallásos intézményeket, bíróságokat és jogi kérdéseket is jelöli. A Plútó pedig gyakran katasztrófák és betegségek mutatójaként szolgál.

A mundán asztrológia fontos szerepet játszik abban, hogy megértsük egy adott ország vagy város történelmi eseményeit és fejlődését. Segít felismerni az összefüggéseket az égitestek mozgása és az emberi tevékenység között, valamint előrejelzéseket tesz lehetővé bizonyos társadalmi változásokra vonatkozóan.

Összességében elmondható, hogy a mundán asztrológia az asztrológia egyik fontos ága, amely az országok, birodalmak és városok sorsával foglalkozik. Segítségével megérthetjük a történelmi eseményeket és előrejelzéseket tehetünk bizonyos társadalmi változásokra vonatkozóan.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük