Asztrológiai fogalomtár

A mozgó kereszt az asztrológiában

2 Mins read

A mozgó kereszt az asztrológiai diagram egyik fontos eleme, amely a négy változó jegy (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak) által alkotott keresztet jelenti. Ez a kereszt a mozgást és a kiindulóponttól való távolodást szimbolizálja, és fontos információkat nyújt az egyén mentális és társadalmi helyzetéről.

A mozgó keresztnek két nagy tengelye van. Az első tengely, amit Gondolattengelynek nevezünk, a 3. és a 9. ház között található. Ez a tengely arra utal, hogy milyen módon képes az egyén alkalmazkodni a közösség kollektív gondolkodási formájához, valamint hogy képes-e önálló gondolatokat létrehozni. A Gondolattengely feladata olyan területekre figyelmeztetni, ahol az egyén leginkább szembekerülhet az őt körülvevő közösséggel és annak értékrendjével.

A második tengely, amit Egzisztenciatengelynek nevezünk, a 6. és a 12. ház között helyezkedik el. Ez a tengely pedig arra mutat rá, hogy mit tudunk elérni az anyagi területen az életben, hogyan viszonyulunk a munkához, és hogy hogyan tudjuk megküzdeni az életben a javainkért. Az Egzisztenciatengely segít megérteni, hogy mi számunkra a kudarc vagy a siker, és hogy milyen erőfeszítésekre van szükségünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat anyagi téren.

Az asztrológiai diagramban a mozgó kereszt tehát információkat nyújt az egyén mentális és társadalmi helyzetéről, valamint arról, hogyan képes alkalmazkodni és megoldani az élet kihívásait. A Gondolattengely által meghatározott feladatok megoldásai pedig az Egzisztenciatengelyen találhatók. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy sikeresek legyünk az anyagi területen és boldoguljunk az életben, először meg kell találnunk a helyünket és meg kell oldanunk a mentális és társadalmi harcokat.

Fontos megérteni, hogy az asztrológia nem tudományos diszciplína, hanem egy hagyományos rendszer, amelynek célja az egyéni jellemzők és potenciálok feltárása. Az asztrológiával kapcsolatos információkat mindig kritikusan kell kezelni, és nem szabad elfelejteni, hogy minden embernek saját szabad akarata van, és hogy az asztrológiai jegyek és hatások nem determinálják az egyén sorsát vagy cselekedeteit.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük