Asztrológiai fogalomtár

A lunár horoszkóp az asztrológiában

2 Mins read

A lunár horoszkóp egy olyan asztrológiai módszer, amely a hold viselkedésére és ciklusaira építve segít megérteni és megjósolni az egyének életében bekövetkező változásokat és eseményeket. A hold az asztrológiában nagy jelentőséggel bír, hiszen a Föld legközelebbi égitesteként hatással van ránk és a körülöttünk lévő világra.

A lunár horoszkóp azt vizsgálja, hogy a hold milyen állapotban van az adott pillanatban. Ez magában foglalja azt, hogy milyen jegyet jár éppen a hold, valamint hogy az adott napon újhold, telihold vagy növekvő/fogyó hold van-e jelen. A különböző holdfázisoknak külön jelentése van az asztrológiában.

Az újhold a kezdetek időszaka, amikor új terveket és célokat fogalmazhatunk meg. Ez ideális időszak lehet arra, hogy elinduljunk egy új projektben vagy változtassunk az életünk egy bizonyos területén. Az újhold energiája erős motivációt nyújt számunkra.

A telihold a beteljesedés szimbóluma. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy lássuk az eredményeket és a munkánk gyümölcsét. Emellett a telihold ideális időszak lehet arra, hogy elengedjünk dolgokat az életünkből, ami már nem szolgál minket.

A növekvő holdfázisban az energiák gyűjtésére és felhalmozására összpontosíthatunk. Ez egy olyan időszak, amikor erősíthetjük a kapcsolatainkat és megvalósíthatjuk céljainkat. A növekvő hold segít abban, hogy több erőt és energiát nyerjünk az életünkben.

A fogyó holdfázis pedig a tisztulás és a megtisztítás ideje. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy elengedjük a felesleges dolgokat, megszabaduljunk a negatív hatásoktól és helyet teremtsünk az újnak az életünkben. A fogyó hold segít abban, hogy végezzük el a befejezetlen dolgainkat és rendezzük a lezáratlan ügyeinket.

A lunár horoszkóp tehát figyelembe veszi ezeket a különböző holdfázisokat és ezekkel összekapcsolja a születési horoszkópot. Az egyének személyes holdhónapja mindig akkor kezdődik, amikor a Hold abba a helyzetbe kerül, amikor a születésünk idején volt. Ez azt jelenti, hogy az adott hónapban a hold energiája különösen erős hatással van az életünkre.

A lunár horoszkóp segítségével megérthetjük, hogyan befolyásolja a hold az életünk különböző területeit. Például egy újhold ideális időszak lehet arra, hogy új dolgokat kezdjünk el a párkapcsolatunkban vagy karrierünkben. Egy telihold pedig segíthet abban, hogy lássuk az eredményeket és megtapasztaljuk a beteljesedést.

Az asztrológiai fogalomtárban tehát részletesen bemutathatók az egyes holdfázisok jelentése és hatása az életünk különböző területeire. Emellett fontos kiemelni, hogy minden egyes embernek más és más módon lehet hatása a holdnak az életére, hiszen mindenki saját születési horoszkóppal rendelkezik.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük