Asztrológiai fogalomtár

A házak az asztrológiában

3 Mins read

Az első ház az asztrológiai körben a személyiség, az önazonosság és a külső megjelenés területe. Ez a ház mutatja meg, hogyan látjuk magunkat és hogyan szeretnénk, hogy mások lássanak minket. Az első házban található bolygók és jegyek határozzák meg az egyén külsejét, viselkedését és temperamentumát.

A második ház a pénz, a vagyon és a anyagi javak területét jelenti. Ez a ház azt mutatja meg, hogyan kezelünk pénzt, milyen értékeket tartunk fontosnak és hogy milyen anyagi biztonságra vágyunk. A második házban található bolygók és jegyek befolyásolják a pénzügyi helyzetünket és anyagi sikereinket.

A harmadik ház az értelem, a kommunikáció és az oktatás területe. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan gondolkodunk, kommunikálunk másokkal és tanulunk új dolgokat. A harmadik házban található bolygók és jegyek befolyásolják az ember beszédkészségét, intellektuális képességeit és tanulási stílusát.

A negyedik ház a család, az otthon és az érzelmi biztonság területét jelképezi. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan érezzük magunkat otthon, milyen kapcsolatban állunk a családunkkal és hogy mennyire fontos számunkra az érzelmi stabilitás. A negyedik házban található bolygók és jegyek határozzák meg a családi életünket és az otthonunkkal kapcsolatos érzéseinket.

Az ötödik ház a kreativitás, a szórakozás és a szeretet területét jelenti. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan fejezzük ki magunkat kreatívan, hogyan élvezzük az életet és hogyan szeretünk másokkal. Az ötödik házban található bolygók és jegyek befolyásolják az ember kreatív hajlamait, szórakozási igényeit és romantikus kapcsolatait.

A hatodik ház a munka, az egészség és a mindennapi rutin területe. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan látjuk a munkánkat, hogyan gondoskodunk az egészségünkről és hogy milyen rendszerességgel éljük mindennapjainkat. A hatodik házban található bolygók és jegyek befolyásolják az ember munkamorálját, egészségi állapotát és mindennapi rutinját.

A hetedik ház a kapcsolatok, a házasság és a partnerség területe. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan kötünk kapcsolatokat más emberekkel, hogyan alakulnak ki és működnek a párkapcsolataink. A hetedik házban található bolygók és jegyek határozzák meg az ember kapcsolati stílusát, partnerpreferenciáit és házasságra való hajlamát.

A nyolcadik ház a mély érzelmek, az intim kapcsolatok és az átalakulás területét jelenti. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan kezeljük az érzelmi intimitást, hogyan reagálunk mások érzelmeire és hogy milyen mélyreható változásokon mentünk keresztül életünk során. A nyolcadik házban található bolygók és jegyek befolyásolják az ember érzelmi mélységét, bizalmi képességét és spirituális fejlődését.

A kilencedik ház a spiritualitás, a tanulás és az utazás területét jelképezi. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan tekintünk a világra szélesebb perspektívából, hogyan keresünk értelmet az életünkben és hogy milyen utazásokat teszünk a fejlődésünk érdekében. A kilencedik házban található bolygók és jegyek határozzák meg az ember spirituális hajlamait, tanulási igényeit és utazási preferenciáit.

A tizedik ház a karrier, a célkitűzések és a társadalmi szerep területét jelenti. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan tekintünk a munkánkra, milyen célokat tűzünk ki magunk elé és hogy milyen szerepet vállalunk a társadalomban. A tizedik házban található bolygók és jegyek befolyásolják az ember karrierjét, ambícióit és társadalmi elismerésre való vágyát.

Az tizenegyedik ház a barátok, a közösség és az egyesülés területét jelenti. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan alakítjuk ki baráti kapcsolatainkat, hogyan veszünk részt közösségi tevékenységekben és hogy milyen módon érezzük magunkat részei egy nagyobb egésznek. Az tizenegyedik házban található bolygók és jegyek határozzák meg az ember barátságos természetét, közösségi beilleszkedését és altruista hajlamait.

A tizenkettedik ház a tudatalatti, az elszigeteltség és a lelki nyugalom területét jelenti. Ez a ház azt mutatja meg, hogy hogyan kapcsolódunk a tudatalattinkhoz, hogyan dolgozzuk fel a múltbeli traumákat és hogy milyen módon találjuk meg a belső békénket. A tizenkettedik házban található bolygók és jegyek befolyásolják az ember intuícióját, álomvilágát és spirituális gyakorlatát.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük