Asztrológiai fogalomtár

A harmonikus fényszög az asztrológiában

2 Mins read

A harmonikus fényszögök a bolygók közötti kapcsolatokat jelölik az asztrológiában. A trigon és a sextil azok a fényszögök, amelyeket általában harmonikusnak tekintünk az asztrológiai értelmezésben.

A trigon egy 120 fokos fényszög, amely két bolygó között alakul ki. Ez a fényszög azt jelzi, hogy a két bolygó energiája könnyen és zavartalanul áramlik egymás között. A trigon harmonikus és pozitív hatást gyakorol az életünk különböző területeire. Segíti a kommunikációt, a kapcsolatokat, valamint elősegíti a kreativitást és a jó szerencsét. Az olyan bolygók, amelyek trigonban állnak egymással, erősítik egymás hatását, és támogató energiát nyújtanak egymásnak.

A sextil egy 60 fokos fényszög, amely szintén harmonikus hatást jelent az asztrológiában. Ez a fényszög lehetővé teszi a bolygók közötti könnyedebb kommunikációt és együttműködést. A sextilek segítenek kihasználni az adott lehetőségeket és elősegítik a pozitív változásokat az életünkben. Az olyan bolygók, amelyek sextilben állnak egymással, összhangban működnek, és segítik egymást a céljaink elérésében.

Az asztrológiai fényszögök csak akkor veszik figyelembe, ha az orbisban vannak. Az orbis egy meghatározott fokszámon belüli tartomány, amelyben a fényszög hatása érvényesül. Az orbis mérete lehet változó attól függően, hogy milyen aspektusról van szó és a bolygók közötti távolságuk is szerepet játszik ebben. Általánosságban elmondható, hogy minél pontosabb a fényszög, annál erősebb és intenzívebb hatást gyakorol az életünkre.

A harmonikus fényszögök az asztrológiai térkép elemzése során segítenek megérteni a kapcsolatokat és az energiák áramlását a különböző bolygók között. A trigon és sextil pozitív hatásaival elősegítik a harmóniát, a kreativitást és az együttműködést az életünkben. Fontos azonban megjegyezni, hogy a többi fényszög is fontos szerepet játszik az asztrológiai elemzés során, mint például a kvadrát vagy az együttállás, amelyeknek inkább kihívások és feszültségek jellemzőek. Az asztrológiai fényszögök komplex rendszert alkotnak, amelyek segítenek feltárni az egyéni életutunkat és lehetőségeinket.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük