Asztrológiai fogalomtár

A Gyorsbolygó az asztrológiában

2 Mins read

A Vénuszt az asztrológiában a szerelem, a kapcsolatok, az érzelmek és a harmónia jelképeként tartják számon. Hatása alatt állnak a szerelmi ügyek, a pénzügyi helyzet és a művészi tehetség is. A Vénusz retrográd fázisai kiemelt fontosságúak lehetnek az életünkben, mivel ezek időszakai során felmerülhetnek olyan témák, amelyeket át kell gondolnunk és meg kell vizsgálnunk. Általában ebben az időszakban ajánlott visszavonulni a társas életből, és inkább magunkkal foglalkozni.

A Mars is egy gyorsbolygó, ami Naprendszerünk negyedik bolygója. Szintén viszonylag rövid idő alatt kerüli meg a Napot, körülbelül 687 földi napba telik neki. Az asztrológiában a Mars az energiát, az akciót és az agressziót reprezentálja. Hatása alatt állnak a fizikai erőfeszítések, az ambíciók és a harcias hajlamok is. A Mars retrográd fázisa fontos időszak lehet az önmegvalósítás terén. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy átgondoljuk céljainkat és megvizsgáljuk, hogy mennyire vagyunk elégedettek a jelenlegi irányunkkal.

A Jupiter a Naprendszerünk legnagyobb bolygója, és viszonylag hosszú idő alatt, körülbelül 12 földi év alatt kerüli meg a Napot. Az asztrológiában a Jupiter a szerencsét, a bőséget és az expaandálást szimbolizálja. Hatása alatt állnak az új lehetőségek, a tanulás és az életfilozófia is. A Jupiter retrográd fázisaiban előfordulhat, hogy erősen kétségbe vonjuk a saját hitrendszerünket és filozófiánkat, és át kell értékelnünk az életünk céljait.

Az asztrológiai fogalomtárban még szerepelhetnek más gyorsbolygók is, például az Uránusz (kerüli meg a Napot kb. 84 év alatt), a Neptunusz (kerüli meg a Napot kb. 165 év alatt) és a Plútó (kerüli meg a Napot kb. 248 év alatt). Ezek mind különleges jelentéstartalommal rendelkeznek az asztrológiában, és hatásukat az adott horoszkóp elemeire is ki lehet terjeszteni.

Az asztrológiai fogalomtár segítségével könnyebbé válik az asztrológiai elemzéseknél használt kifejezések és fogalmak megértése. A gyorsbolygók, mint a Merkúr, a Vénusz, a Mars és a Jupiter fontos szerepet játszanak az asztrológiai értelmezésekben, és segítenek betekintést nyerni az egyes területekre és élethelyzetekre vonatkozó jelentéseikbe.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük