Asztrológiai fogalomtár

Az Eleváció az asztrológiában

2 Mins read

Az Eleváció az asztrológiában az egyik alapvető fogalom, amely segít megérteni és értelmezni a horoszkópokat. Az Elevációval kapcsolatos információk lehetővé teszik számunkra, hogy jobban megismerjük egy adott bolygó hatását az egyének életére és sorsára.

Az Eleváció mérését a bolygó vagy planéta távolságaként határozzuk meg a horizonttól. Ez azt mutatja meg, hogy milyen magasan van a bolygó a horizont felett. Az Elevációt általában fokokban vagy százalékban adják meg, és megmutatja, hogy mennyire erős és hangsúlyos a bolygó hatása az adott személyre.

Az elevált bolygó az, amelyik a legközelebb van a Medium Coelihez (MC), vagyis az Égbolt Legmagasabb Pontjához. Az MC jelenti a hivatást, célkitűzéseket és a küldetést egy horoszkópban. Ha egy bolygó emelt helyzetben van az MC-hez képest, akkor nagyobb hangsúlyt kap az adott életterületen.

Az elevált bolygók kiemelkedő jelentőséggel bírnak az asztrológiai értelmezés során. Ezek a bolygók erőteljes hatást gyakorolnak az egyénre, és általában erőfokozottságot jelentenek a horoszkópban. Az elevált bolygók nagyobb hatást gyakorolnak az egyén életére, és gyakran kiemelkedő jellemvonásokat eredményeznek.

Az emelt bolygók hatását a bolygó természete és jelentése is befolyásolja. Például egy emelt Nap azt jelzi, hogy az egyén rendkívül motivált és ambiciózus lehet a karrierjében. Egy emelt Hold pedig mély érzelmi kapcsolatokra és magas intuitív képességekre utalhat.

Az Eleváció nem csak az egyes bolygókra vonatkozik, hanem a bolygócsoportokra is kiterjedhet. Például egy adott jegyben több bolygó is lehet emelt helyzetben, ami azt mutatja, hogy az adott életterületen erős hangsúly van jelen.

Fontos megérteni, hogy az Eleváció nem önmagában határozza meg a személyiségünket vagy sorsunkat. Az asztrológia sok más tényezőt is figyelembe vesz, mint például a házak elhelyezkedését és az aspektusokat a horoszkópban. Az Eleváció csak egy további információt nyújt számunkra, amely segít mélyebb megértést és értelmezést nyerni a horoszkópokról.

Az Eleváció tehát egy fontos fogalom az asztrológiában, amely segít felmérni és megérteni a bolygók hatásait az egyének életében. Az elevált bolygók erőteljes hangsúlyt kaptak a horoszkópban, és általában nagyobb hatást gyakorolnak az adott életterületre. Az Eleváció figyelembevétele lehetővé teszi számunkra, hogy pontosabb és részletesebb értelmezéseket adjunk a horoszkópokhoz, és jobban megismerjük az egyén jellemét és sorsát.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük