Asztrológiai fogalomtár

Az Égi pólusok az asztrológiában

2 Mins read

. Az Északi Égi pólus és a Déli Égi pólus az égbolton található pontok, amelyek körül az égitestek látszólagosan keringenek.

Az Északi Égi pólus (más néven az Északi Csillag vagy Polaris) a szférikus csillagászat szerint a Föld északi forgástengelye mentén helyezkedik el. Ezért az északi féltekén élők számára látható, míg a déli féltekén nem látható. Az Északi Égi pólus közelében található csillagok látszólagosan körbejárják ezt a pontot egy 24 órás periódus alatt. Mivel az Északi Égi pólushoz viszonyítva minden más csillagnak látszólagos mozgása van, ezért az asztrológiai szabályok és horoszkópok készítésekor használják referenciapontként.

A Déli Égi pólus pedig a szférikus csillagászat szerint a Föld déli forgástengelye mentén helyezkedik el. Ezért a déli féltekén élők számára látható, míg az északi féltekén nem látható. A Déli Égi pólust is használják referenciapontként az asztrológiai elemzések során, különösen a déli féltekén.

Az Égi pólusok az asztrológiai térképek és horoszkópok készítésében fontos szerepet játszanak. Az Északi Égi pólushoz viszonyítva az égitestek pozíciója határozza meg az egyén születési időpontját és helyét. Az asztrológiai elemzők ezeket az információkat felhasználva értelmezik és magyarázzák az egyén horoszkópját, személyiségét és sorsát.

Az Égi pólusok mellett az asztrológia más égitestekkel is dolgozik, mint például a Nap, a Hold, a bolygók és a csillagok. Ezeknek az égitesteknek a pozíciója és mozgása alapján állítják össze a horoszkópot és határozzák meg az egyén jellemzőit.

Az asztrológia hosszú története során az Égi pólusok mindig fontos szerepet játszottak az elemzésekben és jóslásokban. Az emberek mindig is próbáltak kapcsolatot teremteni az égbolttal, és az Égi pólusok segítségével próbálták megfejteni a világ titkait.

Az asztrológia egy olyan tudományág, amelynek gyökerei az ókori civilizációkba nyúlnak vissza. Bár a modern tudomány nem ismeri el az asztrológiát, sok emberben továbbra is él és fontos szerepet játszik az életükben. Az Égi pólusok pedig a segítségükre vannak abban, hogy megismerjék önmagukat és jobban megértsék a világot, amelyben élnek.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük