Asztrológiai fogalomtár

Az Éggömb az asztrológiában

2 Mins read

Az Égi Egyenlítő vonala az Éggömbön a Nap látszólagos útjának közepén helyezkedik el, és azonos távolságra van az északi és déli égtájak tengelyétől. Ez a vonal fontos szerepet játszik az asztrológiában, mivel meghatározza az egyes csillagképek és csillagjegyek elhelyezkedését az Éggömbön.

Az Éggömbön található csillagképek és csillagjegyek segítségével történik az asztrológiai elemzés és jóslás. A csillagképek olyan csoportok, amelyekben különböző csillagok találhatóak, és ezeket a csoportokat nevezzük a horoszkóp jegyeinek vagy csillagjegyeinek. Az asztrológia szerint minden ember rendelkezik egy születési horoszkóppal, amelyben meghatározott helyen vannak elhelyezve a bolygók, valamint a csillagjegyek is jelentős szerepet játszanak.

Az Éggömbön elhelyezkedő 12 egyforma körszakaszot nevezzük Házaknak. Minden Ház más-más területet képvisel az ember életében, például pénzügyeket, karriert, szerelemet vagy egészséget. Az asztrológusok a születési horoszkópban elhelyezkedő bolygók és csillagjegyek alapján elemzik ezeket a Házakat, és próbálják megjósolni az egyén életére hatást gyakorló eseményeket.

Az Éggömbön adott pontok távolságát általában szögtávolsággal adjuk meg. A szögtávolság mértékegysége a fok, amely 360 fokban oszlik el az Éggömbön. Például két bolygó közötti távolság 120 fok lehet, ami azt jelzi, hogy a bolygók között harmonikus kapcsolat van.

Az Égi Egyenlítő vonala és az Éggömbön elhelyezkedő csillagképek és csillagjegyek segítségével az asztrológusok képesek értelmezni és elemezni az egyén személyiségét, tulajdonságait és sorsát. Az asztrológiai fogalomtárban található további fogalmak segítségével még részletesebb elemzéseket lehet végezni és pontosabb jóslásokat lehet tenni.

Az Éggömb tehát alapvető fontosságú az asztrológia területén, mivel ez az elképzelt gömb adja meg az égitestek látszólagos helyzetét és mozgását. Az asztrológusok és a születési horoszkóp elemzők ennek alapján végzik munkájukat, hogy megértsék és előre jelezzék az egyén életében bekövetkező eseményeket és kihívásokat.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük