Asztrológiai fogalomtár

Az Efemeridák az asztrológiában

1 Mins read

Az Efemeridák az asztrológiai munka egyik alapvető eszköze, amely nagyban segíti az asztrológusokat a bolygók mozgásának és helyzetének pontos kiszámításában. Ez a gyűjtő-könyv táblázatokat tartalmaz, amelyekben napról napra rögzítették a bolygómozgásokat, valamint a múltbeli és jövőbeli bolygóállások pontos helyét.

Az Efemeridák célja, hogy segítséget nyújtson az égitestek aktuális geocentrikus helyeinek kiszámításában. Ehhez előzetes számításokat végeznek, amelyek alapján meghatározzák a bolygók pályáit és mozgását. Ezeket az adatokat időrendbe rendezve rögzítik, így az asztrológusok könnyedén hozzáférhetnek a bolygómozgásokkal kapcsolatos információkhoz.

Az Efemeridák nemcsak a bolygómozgásokat tartalmazzák, hanem más fontos asztrológiai adatokat is. Például megtalálható benne a különböző csillagidőkhöz tartozó bolygó- és házsarok pozíciók, ami nagyon hasznos lehet az asztrológusok számára. Emellett a könyv tartalmazza a bolygók Tropikus Zodiákus Ekliptikai hosszúságát és az Égi Egyenlítőtől mért Deklinációjuk értékeit is, amelyeket 0 órára állapítottak meg.

Fontos megjegyezni, hogy az Efemeridákban található asztrológiai adatok eltérhetnek a csillagászati efemeridáktól. Ennek oka a Tropikus és a Sziderikus Zodiákus közötti különbség. Az asztrológia a Tropikus Zodiákust használja, amelyben a bolygók helyzetét az évkörön belül határozzák meg, míg a csillagászat a Sziderikus Zodiákust alkalmazza, amelyben a bolygók helyzetét az égi egyenlítőhöz viszonyítják.

Az Efemeridák tehát olyan fontos eszközök az asztrológia területén, amelyek lehetővé teszik az asztrológusok számára a bolygómozgások pontos kiszámítását és nyomon követését. Ezáltal segítséget nyújtanak abban, hogy az asztrológusok megértsék és elemzően elemezhessék az égitestek hatásait és jelentőségét a horoszkópokban.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük