Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read

A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a fogalom nem egy abszolút időt jelöl, amely a Föld forgása vagy az univerzum kora szerint változik, hanem inkább a Nap mozgásához kapcsolódik.

A Világidő alapján három alapvető időegységet különböztetünk meg az asztrológiában: világnapot, világhónapot és világévet.

A világnap egy fokra jutó 72 éves „útot” jelenti a Nap látszólagos pályáján. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy a Nap visszatérjen ugyanabba a jegybe, 72 évnek kell eltelnie. Ez az időegység fontos szerepet játszik az asztrológiai elemzések során, hiszen lehetőséget ad arra, hogy hosszabb távú trendeket és hatásokat figyeljünk meg.

A világhónap pedig egy jegyre terjedő 30°-os szakaszt jelent az állatövben. Mivel az állatöv 360°-os teljes körből áll, ezért egy teljes állatövben 12 világhónap található. Egy világhónap időtartama 2160 év, vagyis azon időszak hossza, amíg a Nap végighalad az állatövön. Ez az időegység különösen fontos az asztrológiai korok meghatározásában.

A világév vagy Nagy Napév pedig a Nap teljes körét jelenti az állatövben, vagyis 360°-os pályát. Ez egy hatalmas időtartamot foglal magában, hiszen egy Nagy Napévet 25.920 évnek tartanak. Ez azt jelenti, hogy ennyi idő alatt a Nap mind a 12 jegyet bejárja az állatövben.

Az asztrológiai korok meghatározásához elengedhetetlen a Világidő fogalma. Az asztrológiai korok olyan időszakokat jelölnek, amikor a tavaszpont különböző állatövi jegyekbe lép. Az előző asztrológiai korszak, vagyis az előző Nagy Napév során a Halak korszaka volt érvényben. Jelenleg pedig a Vízöntő korában vagyunk.

A Világidő tehát lehetőséget ad arra, hogy távoli múltban és jövőben gondolkodjunk az asztrológiában. A korok váltakozása, amelyeket a Világidő alapján határozunk meg, fontosak lehetnek az asztrológiai elemzések során. Segítségükkel hosszabb távú trendeket és hatásokat ismerhetünk fel, amelyek befolyásolhatják az egyének életét és a társadalmi eseményeket is.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Vertex az asztrológiában

2 Mins read
Az asztrológiában a Vertex egy olyan hipotetikus pont, amelyet az Androméda csillagkép alkot. Ptolemaiosz szerint az Androméda galaxis Mars-Hold természetű, azonban asztrológiailag…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük