Asztrológiai fogalomtár

A Tropikus év az asztrológiában

2 Mins read

A Tropikus év a Nap tavaszponttól tavaszpontig tartó haladásának időtartamát jelenti az asztrológia fogalomtárában. Ez azt jelenti, hogy a tropikus év az időszakot méri, amely alatt a Nap visszatér a tavaszi napéjegyenlőség pontjára. Mivel a tavaszpont az ekliptikán a Nap mozgásával ellentétes irányba 50,3 ívmásodperccel vándorol el, a tropikus év rövidebb ideig tart, mint a sziderikus év.

A sziderikus év az időszak, amely alatt a Föld teljes körben megkerüli az égi gömböt és visszatér ugyanarra a csillagképre vagy csillagra. Ez az időtartam átlagosan 365,25636 nap. A nagyobb eltérés annak köszönhető, hogy mindkét évet más referencia pontokhoz viszonyítva mérjük.

A tropikus és sziderikus év közötti különbség miatt fontos felhasználni és alkalmazni a tropikus évet az asztrológiában. A tropikus év pontosabb és megbízhatóbb mérést nyújt ahhoz, hogy meghatározzuk és következtessünk a napok hosszára és az évszakok változásaira.

Az asztrológiai naptárak és időszámítás alapját a tropikus év adja. A hétköznapi naptár és az időszámítás is ezen alapul, például a Gregoriánus naptár, amelyet a világ többsége használ. Ezért fontos az asztrológiai elemzésekben és előrejelzésekben a tropikus évet figyelembe venni.

A tropikus év hossza 365 nap 5 óra 48 perc 46 másodperc, ami körülbelül 365,242198 napnak felel meg. Ezért kell minden negyedik évben szökőnapot beiktatni a naptárba, hogy kiegyenlítsük a tropikus és sziderikus év közötti különbséget.

Az asztrológiaban a tropikus év jelentősége abban rejlik, hogy segít meghatározni az évszakok változásait és az ezekhez kapcsolódó energiák hatásait. Az egyes csillagjegyekhez kapcsolódó tulajdonságok és jellemzők is a Nap pozícióján alapulnak a tropikus éven belül.

Például a Kos jegye április elején kezdődik, amikor a Nap áthalad a tavaszi napéjegyenlőség pontján. Ennek következtében az asztrológia szerint azok, akik a Kos jegyében születtek, általában aktívak, kezdeményezők és energikusak.

A tropikus év tehát az asztrológiai elemzések és előrejelzések alapját képezi. A Nap mozgását követve segít meghatározni az évszakok változásait és az ezekhez kapcsolódó energiák hatásait. Az egyes csillagjegyekhez kapcsolódó tulajdonságok és jellemzők is a Nap pozícióján alapulnak a tropikus éven belül.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük