Asztrológiai fogalomtár

A Meridián az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiában a Meridián egy fontos fogalom, amely az éggömbön meghatározott kör. A Meridiánt úgy határozzuk meg, hogy az éggömb déli és északi pólusára, valamint a megfigyelési hely zenitjére és nadírjára illeszkedő kört rajzolunk. Ez a kör a horizontális koordinátarendszer alapköre.

A Meridiánokat néha deklinációs- vagy óraköröknek is nevezik. Az elnevezés onnan ered, hogy a Föld forgása miatt az adott ponton az óraszög változik. Az óraszög tulajdonképpen azt mutatja meg, hogy mennyi idő telt el az adott meridiánhoz tartozó pontnak a tavaszponttal (Kos 0 fok) bezárt szöge alapján. Az óraszög maximuma 360 fok, ami egyenlő 24 órával. Tehát minden 1 fok változás 4 perc időelteltet jelent.

Az asztrológia során a Meridián nagyon fontos szerepet játszik a horoszkóp elemzésében és értelmezésében. A horoszkóp egy ábrázolás, amely bemutatja az éggömb pillanatnyi helyzetét egy adott személy vagy esemény születésekor. A Meridián a horoszkóp felső részét jelöli, és az égbolt legmagasabb pontját mutatja meg. Ez a pont az egyén sorsát, hivatását és küldetését is szimbolizálja.

A Meridián áthaladása a csillagokon és bolygókon keresztül az égbolton fontos információkat adhat az asztrológus számára. A csillagok a horizonton keletre kelnek, majd átszelik a Meridiánt, és nyugatra hanyatlanak. Az áthaladásuk során a legnagyobb magasságukat érik el, amely jelzi a legjobb látóhatárt egy adott pillanatban. Az asztrológia szerint ezek a csillagok és bolygók határozzák meg az egyén sorsát és jellemét.

A Meridián tehát kulcsfontosságú fogalom az asztrológiában, amely segít az asztrológusnak megérteni és értelmezni a horoszkópot. Az áthaladása során mutatott változások és elhelyezkedések alapján képesek vagyunk betekintést nyerni egy adott személy vagy esemény jövőjébe és jellemzőibe. A Meridiánhoz kapcsolódó információk nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy mélyebb megértést kapjunk az asztrológiai elemzések során.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük