Asztrológiai fogalomtár

A külső bolygók az asztrológiában

2 Mins read

Az asztrológiai fogalomtárban a külső bolygók kiemelt szerepet kapnak, mivel ezek a bolygók határozzák meg az egyén horoszkópjának sok fontos elemét. A külső bolygók – a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó – keringési ideje jóval hosszabb, mint a földi esztendő. Minél távolabb vannak a Földtől, annál több idő alatt tesznek meg egy foknyi távolságot az égbolton.

A Mars az első külső bolygó, amely körülbelül 1,88 földi év alatt teszi meg pályáját. Az asztrológia szerint ez a bolygó képviseli az energiát, az akciót és az agressziót. Az egyén horoszkópjában elhelyezkedése mutathatja az egyéni motivációkat és cselekvési vágyat.

A Jupiter a második legnagyobb bolygó és keringési ideje 11,88 földi év. Ez a bolygó jelentőséget tulajdonítanak az expanziónak, növekedésnek és szerencsének az asztrológiaban. Az egyén horoszkójában elhelyezkedése arra utalhat, hogy milyen területeken tapasztalható bőség és szerencse az életben.

A Szaturnusz a harmadik külső bolygó, melynek keringési ideje 29,46 földi év. Az asztrológia szerint ez a bolygó kapcsolódik a felelősségvállaláshoz, az idő korlátaihoz és az élet nagyobb céljaihoz. Az egyén horoszkójában elhelyezkedése mutathatja az egyén érettségi szintjét és az életben való előrehaladását.

Az Uránusz a negyedik külső bolygó, keringési ideje pedig 84 földi év. Az asztrológia szerint ez a bolygó kapcsolódik az egyediséghez, a forradalmisághoz és az újításokhoz. Az Uránusz tranzitjai hosszabb távú hatást gyakorolhatnak az egyén életére, és átrendezhetik a megszokott rendszereket és struktúrákat.

A Neptunusz az ötödik külső bolygó, keringési ideje pedig 164,78 földi év. Ez a bolygó kapcsolódik az intuícióhoz, a spirituális tapasztalatokhoz és az álomvilághoz. Az asztrológusok szerint a Neptunusz hatása alatt lehetünk álmodozóbbak, érzékenyebbek és spirituálisan többet tapasztalhatunk.

A Plútó a hatodik és legtávolabbi külső bolygó, melynek keringési ideje 248 földi év. Az asztrológia szerint ez a bolygó kapcsolódik a transzformációhoz, az átalakuláshoz és a mély belső változásokhoz. A Plútó tranzitjai hosszú távú hatást gyakorolhatnak az egyén életére, és átalakíthatják az egész személyiségét.

Az asztrológusok figyelembe veszik ezeket a külső bolygókat egyén horoszkójának elemzése során, hogy mélyebb betekintést nyerjenek az egyén személyiségébe, motivációiba és életcéljaiba. A külső bolygók tranzitjai hatással lehetnek az egyén életére és fejlődésére, és segíthetnek megérteni az adott időszakra jellemző energiákat és lehetőségeket.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük