Asztrológiai fogalomtár

A Kölcsönös Recepció az asztrológiában

2 Mins read

A Kölcsönös Recepció az asztrológiában olyan jelenség, amikor két bolygó helyet cserélve a másik házában tartózkodik. Ez azt jelenti, hogy például ha a Nap a Mars házában található, és a Mars pedig a Nap házában, akkor ezek a bolygók kölcsönös recepcióban állnak egymással.

A Kölcsönös Recepció nagyban befolyásolja a bolygóállás hatását az asztrológiában. A bolygók természetének egymáshoz való viszonya döntően meghatározza, hogy ez az állapot pozitív vagy negatív hatást eredményez-e.

Amikor egy szignifikátor (pl. a Nap) egy másik bolygóval Kölcsönös Recepcióban áll, az azt jelenti, hogy mintha a szignifikátor helyet cserélne az adott planétával. Ez egyfajta uralomcsere helyzetet eredményez. Tehát például ha a Nap és a Mars kölcsönös recepcióban állnak egymással, akkor mintha a Nap bejutna a Mars területére, és fordítva.

Ez az állapot „az én házam a Te házad” jellegű értelmezést tesz lehetővé. Azaz ha például a Nap és a Mars kölcsönös recepcióban állnak, akkor a Nap képességei és hatásai átjutnak a Mars területére, és vice versa. Ez azt jelenti, hogy a Nap energiái összefonódnak a Mars tulajdonságaival, ami új és erős hatásokat eredményezhet.

Fontos megjegyezni, hogy az aspektusok (mint például szextil, trigon, kvadrát vagy oppozíció) értelmezése a továbbiakban a hagyományos módon történik. Tehát ha például a Nap és a Mars kölcsönös recepcióban állnak egymással, de emellett még egy kvadrát aspektus is van közöttük, akkor azokat külön-külön kell értelmezni és figyelembe venni.

A Kölcsönös Recepció tehát egy olyan asztrológiai jelenség, amely nagyban meghatározza a bolygók hatását egymásra. Ezáltal új dimenziót ad az asztrológiának és lehetőséget nyújt az átfogóbb és részletesebb elemzésre. A Kölcsönös Recepció segítségével jobban megérthetjük a bolygók közötti kapcsolatok dinamikáját és hatásait az egyéni horoszkópokban.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük