Asztrológiai fogalomtár

A hosszúság az asztrológiában

1 Mins read

A hosszúság az asztrológiában egy fontos fogalom, amely segít meghatározni a bolygók helyzetét az éggömbön. Az asztrológiai számításokhoz elengedhetetlen, hogy pontosan megtaláljuk és ábrázoljuk a bolygók pozícióját. Ehhez az abszolút hosszúsági körök rendszerét használjuk.

Az abszolút hosszúsági körök olyan körívek az éggömbön, amelyeket úgy kapunk meg, hogy az északi és déli pólust összekötjük egy olyan ívvel, ami derékszögben metszi az egyenlítőt. Ezek a körívek megegyeznek a földi meridiánokkal, és segítenek az asztrológusoknak tájékozódni az égbolton.

A nulla meridián köre a tavaszi napéjegyenlőség pontjában metszi az Egyenlítőt az Ekliptika kereszteződésénél. Ez a pont jelenti az első jegy kezdőpontját, ami a Kos jegyét jelenti. Az állatövi jegyek sorrendje is ezen alapul.

A nulla fokos állatövi jegy tehát a Kos jegye, amelyet 0°-nak jelölünk. Ezután következik a Bika jegye, amely 30°-nak felel meg. A következő jegy, az Ikrek 60°-on található, majd a Rák 90°-on. Az Oroszlán jegye 120°, a Szűzé pedig 150°. A Mérleg jegyét 180°-nak jelöljük, majd jön a Skorpió 210°-on. A Nyilas jegye 240°, a Baké pedig 270°. A Vízöntő jegye 300°-on található, míg a Halaké 330°.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az értékek abszolút hosszúsági fokokat jelentenek az éggömbön. Az asztrológiai számítások során ezeket az értékeket használjuk fel arra, hogy meghatározzuk egy adott bolygó helyzetét az állatövi jegyekben.

Az asztrológiában tehát nagy hangsúlyt kap a hosszúság fogalma, hiszen ez alapozza meg az egész rendszert és segít meghatározni és ábrázolni a bolygók pozícióját az éggömbön. A pontos hosszúság kiszámítása és figyelembe vétele elengedhetetlen ahhoz, hogy részletes horoszkópokat és asztrológiai elemzéseket készíthessünk.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük