Asztrológiai fogalomtár

A Felkelő jegy az asztrológiában

3 Mins read

Az asztrológia egy ősi tudomány, amely a csillagjegyek és az égitestek mozgásának hatását vizsgálja az emberi sorsra és személyiségfejlődésre. Az asztrológiai rendszerben a horoszkóp alapvető elemei a Nap, a Hold, a bolygók és az aszcendens.

Az aszcendens vagy más néven Felkelő jegy a horoszkóp egyik legfontosabb eleme. Ez az égitestek mozgása miatt változó jegy határozza meg, hogy milyen hatást gyakorolunk másokra és hogyan lát minket a külvilág. Az aszcendens tehát meghatározza a külső megjelenésünket, a viselkedésünket és az első benyomást, amit mások rólunk alkotnak.

A Felkelő jegy kiszámítása nem egyszerű feladat. Ehhez pontosan ismernünk kell a születési dátumot, időt és helyet. Az aszcendens ugyanis attól függ, hogy éppen melyik csillagjegy kel fel a horizonton a születés pillanatában. Ezt az információt általában az anyakönyvi kivonatban találhatjuk meg, de ha ez nincs kéznél, akkor is van lehetőségünk pontosabban meghatározni az aszcendensünket. Ehhez szükségünk van egy pontos időjárás adatra a születési napunkra, mert az aszcendens a horizonti vonal és az égi egyenlítő közötti szöget befolyásolja.

A Felkelő jegynek nagy jelentősége van az asztrológiában, mert ez határozza meg a kapcsolatainkat és viselkedésünket. Az aszcendens hatással van arra, hogy hogyan kommunikálunk másokkal, hogyan viselkedünk társaságban és milyen benyomást keltünk másokban. Ezért fontos ismernünk saját aszcendensünket, hogy jobban megértsük önmagunkat és másokat.

Az aszcendens jegye alapvetően meghatározza a habitusunkat és temperamentumunkat is. A tűz jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas) energikusak, lelkesek és határozottak lehetnek. A föld jegyek (Bika, Szűz, Bak) gyakorlatiasak, megbízhatóak és kitartóak. Az levegő jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) kommunikatívak, rugalmasak és szellemiek lehetnek. A víz jegyek (Rák, Skorpió, Halak) érzékenyek, intuitívak és empátiásak lehetnek.

Az aszcendens hatással van a kapcsolatainkra is. Különböző aszcendensekkel rendelkező emberek más módon közelednek másokhoz és alakítják a kapcsolataikat. Például egy Kos aszcendensű ember domináns, határozott és energikus lehet, míg egy Mérleg aszcendensű ember inkább közvetítő és kiegyensúlyozó szerepet tölt be a kapcsolataiban.

Az asztrológia szerint az aszcendens hatással van a külső megjelenésünkre is. A horoszkópban az aszcendens jegye meghatározza az arcunk formáját, a testalkatunkat és akár még a hajszínünket is. Ezért gyakran előfordul, hogy azonos csillagjegyhez tartozó emberek között is lehetnek különbségek a külső megjelenésben az aszcendensüknek köszönhetően.

Az aszcendens tehát fontos szerepet játszik az asztrológiában és rengeteg információt adhat rólunk és a személyiségünkről. Az asztrológusok gyakran használják ezt az információt, hogy jobban megértsék a horoszkóp többi elemét és segítsenek meghatározni az egyén egyedi jellemzőit és sorsát.

Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk a saját aszcendensünkről és annak hatásairól, érdemes alaposan tanulmányozni az asztrológiai jelentéseket és elemzéseket. A pontos születési idő és hely ismerete segít abban, hogy pontosabban meghatározzuk az aszcendensünk jellemzőit és megértsük, hogyan hat ez a többi horoszkóp elemre. Az asztrológia segítségével jobban megérthetjük önmagunkat és másokat, valamint segíthet abban is, hogy tudatosabban alakítsuk az életünket.

Related posts
Asztrológiai fogalomtár

A Zodiákus az asztrológiában

2 Mins read
A Zodiákus az asztrológiában egy fontos fogalom, amely az égen elhelyezkedő állatövet jelenti. Ez az asztrológia talán legismertebb eleme, és alapvetően meghatározza…
Asztrológiai fogalomtár

A Zenit az asztrológiában

2 Mins read
A Zenit az asztrológiában fontos szerepet játszik, mivel a horoszkóp elemzése során segít meghatározni a személy életterületeinek erősségét és jelentőségét. A Zenit…
Asztrológiai fogalomtár

A Világidő az asztrológiában

2 Mins read
A Világidő fogalma az asztrológiában olyan időtartamot jelent, amely a Nap látszólagos pályájának, vagyis zodiákuson keresztüli útjának időbeli hosszát méri. Ez a…
Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük